Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mediu > verde
A   A   A

Greta Thunberg va acosta la Lisabona, dupa ce a traversat Atlanticul cu un catamaran, in drum spre Conferinta ONU

Greta Thunberg va acosta la Lisabona, dupa ce a traversat Atlanticul cu un catamaran, in drum spre Conferinta ONU
Foto: Hepta.ro
Tanara activista de mediu suedeza Greta Thunberg urmeaza sa debarce marti dimineata la Lisabona, dupa ce a traversat Atlanticul pe un catamaran, si sa mearga apoi la Madrid, pentru a participa la cea de-a 25-a Conferinta ONU asupra Climei, au afirmat luni surse din anturajul ei, relateaza AFP.

Adolescenta de 16 ani, reprezentanta a luptei impotriva incalzirii globale, care refuza sa calatoreasca cu avionul, a traversat prima oara Oceanul Atlantic la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, pentru a merge la summitul ONU asupra climei din septembrie de la New York si la Conferinta ONU asupra Climei (COP25) care fusese initial programata sa aiba loc in Chile.

Insa, tara latino-americana a renuntat sa mai gazduiasca aceasta reuniune din cauza protestelor violente, soldate cu circa 20 de morti, summitul fiind mutat in Spania.
Greta Thunberg a trebuit astfel sa se intoarca in Europa la bordul unui catamaran, care a plecat pe 13 noiembrie din Hampton, Virginia (estul SUA).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Dupa ce a parcurs peste 5.500 de kilometri, barca apartinand unui tanar cuplu australian este asteptata marti, incepand cu ora 08:00 (locala si GMT), in portul din Lisabona, a comunicat anturajul suedezei.

Echipajul, din care face parte si navigatoarea britanica Nikki Henderson, va fi intampinat de primarul Lisabonei, Fernando Medina si de tinerii activisti portughezi inspirati de Greta.
Adolescenta va vorbi apoi cu presa. Ea urmeaza sa paraseasca Portugalia marti seara si sa ia trenul spre Madrid pentru a ajunge la conferinta COP25.

Summitul asupra Climei, care ar trebui sa puna bazele unei noi etape de actiune climatica, a inceput luni la Madrid in prezenta a 50 de sefi de stat sau de guvern si a reprezentantilor principalelor organisme internationale.
Facebook ShareTweet
 Luni, 02 Decembrie 2019, ora 22:08

 Articol citit de 4447 ori

Citeste si: