Greta Thunberg a protestat la Lausanne, alaturi de mii de tineri, fata de schimbarile climatice

Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 17:28
5595 citiri
Greta Thunberg a protestat la Lausanne, alaturi de mii de tineri, fata de schimbarile climatice
Foto: Arhiva Hepta.ro

Activista suedeza pentru mediu Greta Thunberg, in varsta de 17 ani, a participat vineri, alaturi de mii de alti tineri, la o manifestatie la Lausanne impotriva schimbarilor climatice.

Thunberg a aparut in orasul elvetian spre amiaza, inconjurata de tineri care scandau sloganuri cum ar fi "Fara natura nu exista viitor" sau "1, 2, 3 grade - crima impotriva umanitatii", pentru a atrage atentia asupra incalzirii globale.

Manifestantii au aclamat sosirea tinerei suedeze, dupa care au pornit prin oras avand in fata un banner cu textul "Sa schimbam sistemul, nu clima".

Conform gruparii elvetiene Greva Pentru Clima, la mars au participat circa 15.000 de persoane, cu ocazia primei aniversari a miscarii greviste ecologiste din Elvetia.

Thunberg mai manifestase la Lausanne si in august anul trecut, iar apelurile ei au avut ecou in Elvetia, apreciaza AFP: mai multe orase si cantoane au proclamat "starea de urgenta climatica", iar zeci de mii de oameni au participat la demonstratii; la Berna, la sfarsitul lui septembrie, s-au adunat 100.000 de protestatari.

De la Lausanne, Thunberg urmeaza sa mearga la Davos, unde va participa pentru al doilea an consecutiv la cunoscutul Forum din localitate, unde se reunesc lideri politici si oameni de afaceri de talie internationala. Ea le va cere din nou acestora sa actioneze impotriva schimbarilor climatice.

La Davos, Thunberg s-ar putea intalni cu Donald Trump, cu care a schimbat de mai multe ori mesaje pe Twitter; presedintele Statelor Unite este asteptat la Forum in 21 ianuarie.

Nu este inca sigur nici daca tanara va participa la un mars de circa 40 de kilometri al militantilor ecologisti elvetieni, in perioada 18-21 februarie, de la Landquart pana la Davos. Autoritatile din Elvetia au autorizat doar primele doua etape ale marsului, insa activistii si-au anuntat intentia sa mearga pana la capat, eventual urmand trasee de drumetie.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Greta Thunberg protest, #Greta Thunberg incalzire globala , #incalzire globala
Comentarii