Singur împotriva tuturor. Coșmarul unui inginer silvic din Maramureș: "Atenție Tăut, gunoiule, te așteaptă moartea!" VIDEO

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 14:01 33861 citiri
Inginerul silvic Florin Tăut își povestește calvarul reporterilor Recorder FOTO YouTube/ Recorder

Reporterii Recorder au publicat miercuri, 17 noiembrie, o investigație realizată într-un

district silvic din județul Maramureș, acolo unde un angajat al statului se încăpățânează să

lupte cu mafia lemnului, deși nu este ajutat de nimeni.

Investigația arată un furt de amploare de lemn întâmplat chiar în Parcul Național Munții Maramureș, zonă care ar trebui să se bucure, în teorie, de cea mai înaltă protecție din partea statului român.

Inginerul silvic Florin Tăut a prezentat imagini înregistrate chiar de el în timp ce localnicii, patronii firmelor de exploatare a lemmnului și chiar colegii s-au coalizat împotriva lui.

Angajatul statului a găsit în pădure chiar un panou cu mesajul "Atenție Tăut, gunoiule, te așteaptă moartea într-o zi!".

La câteva săptămâni după ce reporterii Recorder au filmat reportajul, Florin Tăut a fost atacat în pădure un ranga. Inginerul silvic spune că agresorul a fost un bărbat pe nume Vasile Benzar, fiul unui afacerist local implicat în tranzacții cu lemn.

La câteva săptămâni după agresiune, Tăut a fost mutat fără explicație la alt district silvic prin ordinul venit de le șeful ocolului și care n-a fost motivat.

După mazilirea inginerului, imaginile obținute la începutul lunii noiembrie 2021 din sectorul silvic cu pricina arată camioane încărcate cu lemn tăiat ilegal în pădure trecând nestingherite prin punctul care ar trebui, teoretic, să fie controlat de pădurari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News