Fara masini la Roma si Milano - masuri drastice impotriva poluarii

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 13:37
3727 citiri
Fara masini la Roma si Milano - masuri drastice impotriva poluarii
Foto: Arhiva Ziare.com

Municipalitatile din Roma si Milano, doua dintre cele mai mari orase ale Italiei, impun masuri de restrictionare a circulatiei autovehiculelor pentru reducerea poluarii din aceste orase.

Masinile personale si motocicletele nu vor putea circula la Roma in zilele de 28 si 29 decembrie, in intervalul orar 10.00-16.00, cu exceptia autovehiculelor care beneficiaza de cele mai noi tehnologii ecologice de rulare, a anuntat joia trecuta Francesco Paolo Tronca, prefect al Romei.

Acesta din urma a urmat exemplul primarului orasului Milano, Giuliano Pisapia, care a emis anterior o restrictie similara care include si data de 30 de decembrie, precum si o limita de 30 de km pe ora pentru autovehiculele care au dreptul sa circule, informeaza EFE si DPA.

Atentie, turisti! Un oras italian interzice temporar masinile personale, din cauza poluarii

Atat in Milano, oras cu o populatie de 1,3 milioane de locuitori, cat si in Roma, cu o populatie de 2,9 milioane de locuitori, cei care vor folosi transportul public vor beneficia de bilete la jumatate de pret.

Situatie grava in China: Zece orase si o provincie, sub alerta rosie de poluare

In Roma, Francesco Paolo Tronca a inclus si reglementari noi in ce priveste functionarea sistemelor de incalzire in cladirile de birouri sau locuinte pe durata iernii. Astfel, termostatele vor regla temperatura sistemelor de incalzire la maximum 18 grade Celsius si sistemele de incalzire vor functiona maximum 8 ore pe zi, fata de 12 cat puteau functiona pana in prezent.

Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google Maps vrea sa îi ajute pe utilizatori să găsească cele mai bune locuri din oraș
Google a anunțat recent implementarea unei noi funcții de inteligență artificială în aplicația Google Maps, destinată să transforme modul în care utilizatorii descoperă noi locuri....
#Roima Milano masini interzise, #poluare masini Roma Milano , #emisii CO2