Două persoane reținute după descinderile cu scandal de la Sintești. Comisarii de mediu, atacați cu furci

Duminica, 21 Noiembrie 2021, ora 13:35 2800 citiri
Două persoane reținute după descinderile de sâmbătă de la Sintești FOTO Facebook/Ministerul Mediului

Două persoane au fost reţinute pentru audieri după descinderile comisarilor de Mediu care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

"În această seară (sâmbătă seara - n. r.), două persoane au fost reţinute pentru audieri în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU, care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală. În cadrul intervenţiei, comisarii de mediu au fost atacaţi cu furci şi alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deşeuri, însă intervenţia promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptaşii fiind imediat imobilizaţi şi reţinuţi", notează reprezentanţii ministerului.

Potrivit sursei citate, atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanenţă ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptaşii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate şi alte tipuri de deşeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenţia a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor.

"Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemenţă, iar persoanele reţinute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acţiuni seară de seară, weekend de weekend, până se va înţelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toţi participanţii de la acţiunea de astăzi şi le mulţumesc pentru riscurile pe care şi le asumă zi de zi, în lupta cu mafia arderilor ilegale", a declarat ministrul de resort, Tanczos Barna.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News