Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 21:59
3763 citiri
Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul

Evolutia ametitoare a tehnologiei in ultimele decenii are cu siguranta o multime de beneficii. Totusi, folosirea Internetului si a aparaturii care face posibila navigarea - in speta, computerele - determina un consum ridicat de energie electrica. Te intrebi cum poti face economii? Iata cateva idei!

Lectura online, redactarea proiectelor si a documentelor de tot felul pe computer si o multime de alte activitati de acest tip au dus la reducerea taierilor masive de copaci la nivel mondial.

Din pacate, au determinat, in schimb, o crestere a consumului de energie electrica, dat fiind numarul tot mai mare de utilizatori ai tehnologiei moderne din lumea intreaga.

Din nefericire pentru sanatatea planetei, o lume fara computere, laptopuri si alte gadgeturi similare este de neconceput in acest moment, dar si pe viitor. Daca iti doresti sa duci o viata mai "verde", iti propunem o cateva solutii care te vor ajuta sa economisesti energie electrica cand folosesti computerul.

1. Modifica setarile computerului

Cele mai multe computere de ultima generatie sunt prevazute cu moduri de economisire a energiei electrice. Acestea determina inchiderea monitorului, fara a opri intreg sistemul. Astfel, pentru a economisi energie electrica pretioasa atunci cand pleci pentru mai mult de 5 minute din fata computerului, nu ar strica sa setezi aparatul sa intre in modul Sleep ca urmare a inactivitatii prelungite.

Citeste mai multe despre Cum economisesti energie electrica atunci cand folosesti computerul pe Askmen.ro..

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#consum energie electrica, #computer energie electrica, #economie energie electrica, #laptop energie electrica , #energie electrica