18 tone de deseuri din Belgia, descoperite in Portul Constanta

Marti, 08 Iunie 2021, ora 11:55
3092 citiri
18 tone de deseuri din Belgia, descoperite in Portul Constanta
In container erau piese auto cu un grad mare de uzura FOTO Politia de frontiera

Un container cu 18 tone de deseuri, sosit din Belgia, a fost descoperit in Portul Constanta Sud-Agigea, fiind vorba de piese auto cu un grad de uzura mai mare decat cel permis de legislatie.

Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, in 7 iunie, in urma unor activitati informativ-operative desfasurate de politistii de frontiera, in cooperare cu lucratori din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Porturi Maritime Constanta, lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Constanta si reprezentanti ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Constanta, au descoperit un container, sosit din Belgia, pentru o firma din judetul Ialomita care efectua activitati de import in Romania.

"In fapt, echipa a constatat faptul ca marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate si cuprinse in documentele folosite la autoritatea vamala: piese auto cu grad de uzura de 20%. In acest sens, a fost luata masura nepermiterii importului pe teritoriul Romaniei de catre comisarii Garzii de Mediu Constanta, deoarece marfurile sunt deseuri, piesele avand un grad de uzura mai mare decat cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse in libera circulatie pe teritoriul Romaniei si nici nu pot fi comercializate, punand in pericol viata si sanatatea consumatorilor in cazul folosirii acestora", se arata in comunicat.

In cauza, politistii de frontiera continua cercetarile, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta investit in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor folosirea de acte nereale, incalcarea regimului deseurilor si transportul si tranzitul de substante si preparate periculoase, cu incalcarea prevederilor legale. Bunurile vor fi returnate firmei din Belgia.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#deseuri port, #container deseuri, #piese auto , #deseuri
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Containerele cu gunoaie le primim gratuit sau platim taxe pt. ele???