Ce viteză atinge cel mai rapid avion electric din lume, creat de Rolls-Royce

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 10:51 2779 citiri
FOTO via Rolls-Royce

Rolls-Royce a anunțat că primul său avion complet electric, botezat „Spirit of Innovation”, a devenit cel mai rapid din categoria sa, atingând o viteză maximă de 623km/h într-unul din testele sale de zbor.

Într-un comunicat de presă oficial, Rolls-Royce spune că acesta este doar unul dintre cele trei noi recorduri mondiale stabilite de „Spirit of Innovation” în timpul zborurilor sale. Un zbor care a avut loc pe 16 noiembrie a regăsit aeronava la o viteză de 555,9km/h pe o distanță de 3 kilometri, depășind recordul anterior cu 213km/h. A doborât apoi un alt record de viteză pe o distanță de 15km, atingând 532,1km/h.

„Spirit of Innovation” a mai doborât un record în ceea ce privește viteza de atingere a unei altitudini de 3000 de metri (202 secunde, față de 262 de secunde, recordul anterior), iar cea mai importantă reușită este atingerea unei noi viteze maxime pentru un avion complet electric, de 623km/h. Compania spune că aceasta face ca „Spirit of Innovation” să fie cel mai rapid vehicul electric din lume în acest moment.

Avionul are un sistem de propulsie electric de 400kW și „cel mai concentrat pachet de baterii de propulsie asamblat vreodată în domeniul aerospațial”. El face parte dintr-un proiect care are ca scop accelerarea electrificării industriei zborului, finanțat pe jumătate de către guvernul Marii Britanii și Institutul de Tehnologie Aerospațială.

Rolls-Royce spune că va trimite datele din timpul zborurilor către Fédération Aéronautique Internationale, organizația care se ocupă cu verificarea recordurilor mondiale și continentale de aeronautică. Performanțele avionului electric sunt cu atât mai impresionante cu cât acesta a reușit primul său zbor cu puțin mai mult de o lună în urmă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News