Imagini incredibile cu zeci de capre negre pe culmile din Retezat VIDEO

Joi, 10 Iunie 2021, ora 21:16
Autor: Alina Toma
Imagini incredibile cu zeci de capre negre pe culmile din Retezat VIDEO
Peste 30 de capre negre cu iezi FOTO Captura foto/ Facebook/ Andrei Dobarcean

Zeci de capre negre au fost filmate in timp ce se bucura de soare si de zapada ramasa pe culmile din Parcul National Retezat.

In imaginile publicate pe Facebook se vede cum animalele alearga in voie, fara ca cineva sa le intrerupa linistea. Printre cele peste 30 de exemplare sunt si cativa pui.

De regula acest animal traieste in grupuri de 15 - 30 de capre formate din capre tinere si capre mame. Aceasta structura sociala se schimba in functie de starea anotimpului. Vara un animal sta tot timpul de paza pentru a da la timp in caz de primejdie semnalul de alarma. Iarna aceasta supraveghere este mai putin severa, grupurile conduse de un tap, putandu-se amesteca intre ele. In luna noiembrie este perioada de imperechere, ca la sfarsitul lunii mai sa fie primele fatari de iezi care tin pana la inceputul lui iunie.


Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

 Articol citit de 3828 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Gigi-HelvetPD
  11.06.2021, 00:19
  Imagini incredibile cu zeci de capre negre din Retezat VIDEO
  Una se numeste Clotilde .
  Nonpolitikon
  10.06.2021, 21:27
  Poate mântuim și frumusețile astea ale naturii, ca pe cea mai frumoa
  să cascadă din Lume...
  Tot-la-vale
  10.06.2021, 21:24
  Agramata Alinuta
  "Zeci de capre negre au fost filmate in timp ce se bucura de soare si de zapada"

  A lipsit la lectia despre acordul dintre subiect si predicat. De fapt a lipsit la toate orele, fiind o agramata notorie, una care si-a luat bacalaureatul la barul din coltul strazii. Nu stiu de ce e tolerata ca sa isi bata zilnic joc de limba romana si de cititori.

  De fapt stiu - asa site de copisti, asa copisti in solda. Agramati, plagiatori, inculti, ratati ca Alinuta, mascota pentru madia decazute cum e z.com.