Buzau participa in campania "Romania Recicleaza"

Joi, 06 Iunie 2019, ora 14:255120 citiri
Buzau participa in campania "Romania Recicleaza"

Sambata, 8 iunie 2019, intre orele 09.00 - 15.00, buzoienii vor preda echipamentele electrice si electronice vechi (DEEE) si acumulatorii portabili uzati spre reciclare, in cadrul campaniei "Romania Recicleaza" organizata de Asociatia Environ si Asociatia SNRB in parteneriat cu Primaria Municipiului Buzau.

Punctul fix de colectare va fi amplasat in spatele bisericii Sf. Sava, iar pentru echipamentele voluminoase (masini de spalat, frigidere) locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasa.
Toti cei care vor preda deseuri electrice sau baterii uzate vor fi premiati pe loc cu tichete cadou, conform regulamentului.

Aflat la a treia editie, programul "Romania Recicleaza" are drept obiective cresterea nivelului de constientizare al populatiei cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii si incurajarea formarii unor obiceiuri responsabile fata de mediul inconjurator. Atunci cand nu sunt gestionate corect, DEEE-urile si bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sanatatea umana si mediul inconjurator din cauza substantelor toxice si a continutului ridicat de metale grele.

Peste 50.000 kg de aparatura electrica veche si baterii uzate au fost predate spre reciclare in prima luna a campaniei "Romania Recicleaza", iar programul va contina pana la finalul lunii iunie. In topul localitatilor din care s-au colectat cele mai mari cantitati de DEEE-uri s-au numarat Caracal, Harsova si Baia Sprie (Maramures).
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Regulamentul oficial al campaniei Romania Recicleaza si calendarul actiunilor de colectare sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza.

Primariile care doresc sa se alature programului isi pot exprima interesul printr-un email pe adresa office@environ.ro.

***
Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra. Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro.