Autobuzul de 700.000 de euro prezentat la Galati. Are o autonomie de 350 de kilometri si "polueaza" doar cu apa FOTO

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 16:17 28306 citiri
Autobuzul parcat in fata Primariei Galati poate fi vazut timp de o saptamana FOTO Facebook/ Primaria Municipiului Galati

Mijlocul de transport a fost expus miercuri, 10 noiembrie, in fata Primariei Galati si va ramane acolo timp de o saptamana.

Un autobuz alimentat cu hidrogen a fost prezentat in premiera la Galati, in cadrul unui eveniment organizat de municipalitate.

Autobuzul va ramane in oras timp de o saptamana pentru sesiuni de prezentare organizate de Solaris Bus&Coach si Linde Gaz Romania, arata departamentul de presa al Primariei Galati.

Solutia de propulsie a mijloacelor de transport in comun cu hidrogen are o serie de avantaje cum ar fi distanta de deplasare de pana la 350 de kilometri la o incarcare in conditii de trafic diverse, o alimentare rapida si mai ales reducerea emisiilor de carbon in conditiile in care singurul produs secundar al reactiilor chimice este apa.

Costul unui astfel de mijloc de transport este de aproximativ 700.000 de euro.

Conform sursei citate, Primaria municipiului Galati a realizat deja o serie investitii importante pentru un transport modern si ecologic. Astfel, sunt deja in circulatie 17 troleibuze noi, 20 de autobuze hibrid si 4 tramvaie noi, primele din ultimii 40 de ani, dintr-o serie de opt.

Mai mult, municipalitatea a investit si in infrastructura de transport, pentru reabilitarea cailor de rulare a tramvaielor sau extinderea retelei pentru troleibuze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News