Africa de Sud a anuntat ca va interzice cresterea leilor in captivitate pentru a fi vanati

Duminica, 02 Mai 2021, ora 20:56
Autor: Teodor Serban
Africa de Sud a anuntat ca va interzice cresterea leilor in captivitate pentru a fi vanatiLeii in jungla FOTO Pixabay.com

Autoritatile din Africa de Sud au prezentat planuri conform carora vor interzice cresterea leilor in captivitate in scopul vanatorii sau pentru a fi mangaiati de turisti, pentru a se promova o experienta "mai autentica", informeaza AFP.

Decizia vine dupa recomandari ale unei comisii numite de guvern pentru analizarea regulilor actuale cu privire la vanarea, vanzarea si tinerea in captivitate a leilor, elefantilor, rinocerilor si leoparzilor.

Ministrul Mediului, Barbara Creecy, a declarat intr-o conferinta de presa ca raportul comisiei arata ca trebuie "oprita si inversata domesticirea leilor prin inmultire si tinere in captivitate". "Nu vrem cresterea, vanarea, mangaiereqa puilor si folosirea leilor in captivitate", a adaugat Creecy.

Decizia, care urmeaza sa fie reglementata, probabil va atrage reactiile negative ale sectorului de crestere a leilor in captivitate, care este unul de multe milioane de dolari.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ministrul a precizat ca recomandarile nu au ca scop atacarea industriei vanatorii. "Nu interzicem vanatoarea legala, cu permis", a explicat Creecy.

Ea a subliniat ca raportul recomanda sa se actioneze imediat "pentru a se stopa interactiunea turistilor cu leii captivi".

Practiva vanatorii leilor crescuti in captivitate este de o lunga perioada controversata in Africa de Sud, unde multe animale sunt captive in incinte imprejmuite cu gard electric.

 Articol citit de 1490 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Dracula1942
  03.05.2021, 08:00
  Sa vanezi bietul leu cu pusca nu e nici o vitejie
  Trebuie sa ai minte bolnava sa impusti un leu de la distanta si sa atarni pielea lui acasa pe perete si sa te lauzi la prieteni ce mare viteaz esti
  Daca vaneaza animale ca sa le manance porci mistreti, iepuri, pasari etc atunci e ok dar sa omori animalele ca sport nu e ok