Medicii din Iași ar putea încerca o nouă minune: să-i replanteze piciorul unui băiat de 15 ani lovit de tren în timp ce asculta muzică

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 15:27
2108 citiri
Medicii din Iași ar putea încerca o nouă minune: să-i replanteze piciorul unui băiat de 15 ani lovit de tren în timp ce asculta muzică
Echipa medicală care a ajutat-o pe Alexia să-și revină după teribilul accident rutier FOTO / Facebook Spitalul de Copii Sf Maria din Iași Spitalul

Un băiat în vârstă de 15 ani a ajuns marţi, 17 ianuarie, la Spitalul pentru Copii "Sf Maria" din Iaşi cu un picior amputat, după ce a fost lovit de tren în Vatra Dornei.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat că băiatul lovit de tren a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Vatra Dornei unde a fost stabilizat, fiind apoi transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii "Sf Maria" din Iaşi.

Potrivit lui Valentin Stan, piciorul amputat a fost plasat în gheaţă şi a plecat cu pacientul, pentru că este posibil să se încerce replantarea piciorului, în condiţiile în care copilul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile unei fete rănite într-un accident rutier.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf Maria" Iaşi, dr Solange Roşu, a declarat că adolescentul a suferit multiple traumatisme şi contuzii, cea mai gravă fiind amputaţia de gambă. Din acest motiv a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă multidisciplinară formată din chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie şi terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

"Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică. Pacientul a suferit amputaţie de gambă stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală. Se află în şoc postraumatic, şoc hemoragic. Respiră spontan, este conştient. Au fost instituite măsuri de suport vital, se fac explorări imagistice şi consult multidisciplinar. A fost dus în blocul operator. Echipa multidisciplinară decide care este metoda terapeutică. Fiecare caz are particularitatea lui. Echipa terapeutică va decide. Impactul pe care îl au astfel de traume este major", a declarat dr. Solange Roşu.

Un băiat în vârstă de 15 ani a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

Conform martorilor, adolescentul avea căștile pe urechi și telefonul în mână, nu a fost atent și nu a observat apropierea trenului, relatează monitorulsv.ro.

Evenimentul s-a petrecut la pasajul pietonal de trecere peste calea ferată de lângă podul de peste râul Dorna, în centrul orașului, cu puțin înainte de intrarea în gara Vatra Dornei Băi.

Băiatul a fost lovit de trenul Regio 5702 Ilva Mică – Suceava, în jurul orei 7.40.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministrul Sănătății: ”Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice că nu direcționează pacienți”
Ministrul Sănătății: ”Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice că nu direcționează pacienți”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 18 aprilie, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#medici, #baiat, #tren, #operatie, #picior amputat , #spitale