Ce proceduri au făcut nouă medici care au profesat fără drept de practică într-o clinică din București

Luni, 06 Iunie 2022, ora 16:46
3898 citiri
Ce proceduri au făcut nouă medici care au profesat fără drept de practică într-o clinică din București
Cinci dintre medicii vizați sunt stomatologi FOTO Pixabay

Nouă medici sunt cercetaţi sub control judiciar în dosarul vizând activitatea clinicii de înfrumuseţare Swiss Hospital din Bucureşti, fiind suspectaţi de exercitarea fără drept a profesiei şi înşelăciune. Aceştia le-ar fi făcut proceduri medicale unor pacienţi, deşi nu aveau autorizările şi specializările necesare.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat luni, 6 iunie, că în dosarul vizând activitatea unei clinici de înfrumuseţare procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 27 mai, luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de 9 inculpaţi, dintre care: cinci medici stomatologi, un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, un medic rezident în specializarea dermatovenerologie şi un fizioterapeut, urmăriţi penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune, şi faţă de un medic rezident chirurgie plastică estetică şi microchirurgie reconstructivă, urmărit penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

"Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, în anii 2020 şi 2021, în cadrul SC Swiss Hospital SRL, o clinică de înfrumuseţare din Bucureşti, inculpaţii ar fi exercitat fără drept profesia de medic specialist fără a deţine autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege, efectuând diverse proceduri medicale unor pacienţi (de exemplu, procedură de volumizare buze, rinocorecţie, umplere cearcăne şi augmentare bărbie cu acid hialuronic, terapii intravenoase cu ozon, proceduri de mezoterapie etc.), care ar fi fost induşi în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv a calităţii de medic specialist, cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către pacienţi către clinica menţionată", au transmis reprezentanţii PICCJ, într-un comunicat de presă.

În cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de persoana juridică SC Swiss HospitalSRL, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată (10 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată (31 acte materiale).

"În fapt, din probele administrate a rezultat că persoana juridică SC Swiss Hospital SRL ar fi pus la dispoziţie sala de intervenţie şi aparatura medicală proprie sau închiriată mai multor medici, pentru a exercita fără drept profesia de medic specialist prin efectuarea de proceduri medicale unor pacienţi, cunoscând faptul că medicii nu deţineau autorizările şi specializările necesare prevăzute de lege pentru aceste proceduri, totodată inducând în eroare mai mulţi pacienţi cu scopul de a obţine un folos patrimonial injust reprezentat de sumele de bani achitate de către aceştia în schimbul procedurilor invazive sau non-invazive efectuate", a mai arătat sursa citată.

În acest dosar, în iunie anul trecut au avut loc zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 24 de judeţe, vizată fiind clinica de înfrumuseţare din Capitală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#medici, #specializari, #drept de practica, #clinica, #Bucuresti, #control judiciar , #Parchet