Medicul care și-ar fi cazat părinții în spital timp de 3 ani, în condiții de hotel. ”Eu sunt cea mai în măsură”

Sambata, 29 Octombrie 2022, ora 17:53
13856 citiri
Medicul care și-ar fi cazat părinții în spital timp de 3 ani, în condiții de hotel. ”Eu sunt cea mai în măsură”
Un medic de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași și-ar fi cazat tatăl în unitatea sanitară timp de trei ani FOTO Pixabay

Un medic de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași și-ar fi cazat tatăl în unitatea sanitară timp de trei ani.

Medicul s-ar folosi de angajații și de resursele unității medicale pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire de tip paliativ pentru părinții săi, dar la Secția de Dermatologie, și totul pe banii contribuabililor, potrivit ziareuldeiasi.ro.

„Multiple persoane din spital ne-au confirmat faptul că, în ultimii trei ani, tatăl prof.dr. Laura Gheucă-Solovăstru, șefa secției, a stat mai mult timp internat la unitatea medicală decât acasă”, scrie sursa citată.

Contactată telefonic, şefa secţiei a negat toate acuzaţiile.

„Tatăl stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, îngrijit continuu”, potrivit surselor publicației.

Tatăl medicului, care este imobilizat la pat de mai mulţi ani, este îngrijit în mod constant în ultimii ani în cadrul Secției de Dermatologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”, scrie sursa citată.

„Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el. Şi asistentele la fel. Iar acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6 infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât erau, acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical care activează la Spitalul „Sf. Spiridon” pentru „Ziarul de Iaşi”.

Sursa citată mai scrie că mama medicului urmează să fie adusă și ea în secția spitalului în perioada următoare.

„Nu ştiu cine v-a informat, dar din punct de vedere medical eu sunt cea mai în măsură. Dacă escarele nu sunt probleme dermatologice, atunci ar trebui să externez toţi pacienţii pe care îi am. Tatăl meu a fost internat şi în Clinica de Dermatologie şi la ATI şi la Cardiologie, este un pacient cu multiple comorbidităţi, cu accidente vasculare multiple, cu hemipareză, afazic, cu sondă, cu escare. Nu a stat internat trei ani, el umblă prin spitale, a fost şi la ATI şi la Oncologie, a fost peste tot, umblă de mai mulţi ani, nu a stat doar aici. Dacă doriţi, vă invit să îl vedeţi, să îi vedeţi sonda, leziunile, v-ar convinge?”, a declarat prof. dr. Laura Gheucă-Solovăstru.

Conducerea spitalului confirmă internări neobişnuit de lungi şi demarează o anchetă, se mai arată în articol.

Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Artmark scoate la licitație sculptura "Hidra", opera care a stârnit controverse când a fost amplasată la Iași
Sculptura "Hidra" realizată de Costin Ioniţă se va afla în prima Licitaţie de sculptură de anul acesta, care va avea loc joi, de la ora 19,00, atât la sediul Galeriilor Artmark, cât şi...
Terminalul T4 al Aeroportului Iași este pregătit pentru primele curse. Când va avea loc primul zbor Schengen FOTO
Terminalul T4 al Aeroportului Iași este pregătit pentru primele curse. Când va avea loc primul zbor Schengen FOTO
Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iaşi, afirmă că prima cursă aeriană de pe noul terminal va fi efectuată pe 29 martie, spre Otopeni, iar prima cursă internaţională va fi pe 31 martie...
#medic, #spital, #Iasi , #stiri juridice