Medicul de la Maternitatea Polizu care a încercat să se sinucidă a murit: ”Suntem suprasolicitaţi, hărţuiţi şi fără apărare”

Vineri, 12 Mai 2023, ora 15:00
3272 citiri
Medicul de la Maternitatea Polizu care a încercat să se sinucidă a murit: ”Suntem suprasolicitaţi, hărţuiţi şi fără apărare”
Asistentă la spital FOTO Unsplash

Medicul de la Maternitatea Polizu care a ajuns la Spitalul Universitar întrucât s-a rănit cu un pistol cu bile de cauciuc, după ce ar fi încercat să se sinucidă, a murit. ”Suntem suprasolicitaţi, hărţuiţi şi, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres şi epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice şi mentale, şi medici care recurg la gesturi fără speranţă”, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 58 de ani a murit la spital.

”Cu inimile îndurerate, transmitem cele mai profunde condoleanţe pentru pierderea Dr. Nicuşor Brănescu. Suntem profund marcaţi de această veste tristă şi ne unim în durerea familiei şi a apropiaţilor în aceste momente de tristeţe şi grea încercare. Cuvintele pot părea neputincioase în faţa unei pierderi atât de mari. Dr. Nicuşor Brănescu a fost o persoană extraordinară, dedicată profesiei medicale şi iubită de pacienţi şi colegi deopotrivă. Contribuţia şi eforturile sale în comunitatea medicală vor rămâne întotdeauna vii în amintirea noastră. În calitate de medic, a fost o sursă de inspiraţie pentru mulţi, salvând vieţi şi aducând alinare celor aflaţi în suferinţă. Pasiunea, compasiunea şi devotamentul său pentru sănătatea şi bunăstarea pacienţilor vor rămâne o amintire puternică şi o moştenire valoroasă”, a afirmat Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

El a atras atenţia asupra impactului pe care activitatea zilnică îl are asupra fiecăruia dintre noi.

”Suntem suprasolicitaţi, hărţuiţi şi, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres şi epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice şi mentale, şi medici care recurg la gesturi fără speranţă. Astăzi, îi aducem un ultim omagiu Dr. Nicuşor Brănescu. Acum nici o săptămână, am suferit pierderea colegei noastre din Iaşi, Dr. Carmina Schaas, care a decedat în timpul gărzii. Şi nu sunt singurele situaţii. Sunt atât de mulţi cei pe care i-am pierdut. Profesia noastră este una nobilă, care ne permite să avem un impact semnificativ în vieţile pacienţilor noştri şi în societate. Cu toate acestea, responsabilităţile noastre crescute, resursele limitate şi cerinţele în continuă creştere ne pot aduce adesea în pragul epuizării. Stresul cronic şi epuizarea nu afectează doar bunăstarea noastră personală, ci şi calitatea îngrijirii pe care o putem oferi pacienţilor noştri. Ele pot conduce la o scădere a empatiei, la oboseală cronică şi la probleme de sănătate pe termen lung. Instituţiile medicale şi autorităţile pot şi trebuie să se implice în gestionarea acestei situaţii care nu mai poate trena! Suntem o comunitate puternică şi suntem aici unii pentru alţii să ne sprijinim şi să facem tot posibilul pentru a produce această schimbare, pentru noi şi pentru pacienţii noştri”, a arătat Daniel Coriu.

Medicul de la Maternitatea Polizu a ajuns, joi, în stare gravă la Spitalul Universitar din Bucureşti după ce s-a rănit cu un pistol cu bile de cauciuc, iar surse judiciare afirmau că el a încercat să se sinucidă. De altfel, familia le-a spus poliţiştilor că medicul suferea de depresie de mai mult timp şi că era sub tratament.

”La data de 11 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 5 au fost sesizaţi privire la faptul că o persoană ar fi rănită, în urma folosirii unei arme neletale. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi un echipaj medical care a preluat persoana şi a transportat-o la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis Poliţia Capitalei.

Incidentul ar fi avut loc la locuinţa acestuia, iar arma era deţinută legal. Cercetările în acest caz sunt făcute de Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

Caz tulburător. O femeie de 83 de ani ar fi încercat să se sinucidă dându-și foc
Caz tulburător. O femeie de 83 de ani ar fi încercat să se sinucidă dându-și foc
La 83 de ani, o femeie din comuna botoșeneană Hlipiceni a încercat, din primele informații, să-și ia viața într-un mod îngrozitor. În cursul zilei de duminică, 21 aprilie, aceasta s-ar...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#medic mort, #sinucidere, #maternitatea polizu , #eveniment