Decizia radicală luată de YouTube: va bloca tot conţinutul anti-vaccinare

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 20:11
2471 citiri
Decizia radicală luată de YouTube: va bloca tot conţinutul anti-vaccinare
YouTube va bloca toate conţinuturile antivacciniste FOTO Pixabay

YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare, trecând dincolo de interdicţia informaţiilor false despre vaccinul destinat Covid-19, pentru a include conţinutul care include dezinformări legate de vaccinurile aprobate, a anunţat compania miercuri, printr-o postare pe blog, transmite Reuters.

Exemplele despre conţinutul care nu va fi permis pe YouTube includ afirmaţiile că vaccinul pentru gripă provoacă infertilitate şi că vaccinul MMR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, poate provoca autism, potrivit politicilor YouTube.

Compania online deţinută de grupul Alphabet interzice şi canalele asociate cu mai mulţi activişti anti-vaccinare cunoscuţi, între care Robert F. Kennedy Jr. şi Joseph Mercola, a spus un purtător de cuvânt al YouTube.

Un comunicat al lui Mercola afirmă: ”Suntem uniţi la nivel mondial, nu vom trăi în frică, vom rămâne împreună şi ne vom recâştiga libertăţile”.

Kennedy nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Măsurile au fost luate în timp ce YouTube şi alţi giganţi ai tehnologiei, cum sunt Facebook şi Twitter, au fost criticaţi pentru că nu iau măsuri suficiente pentru a opri răspândirea de informaţii false legate de sănătate pe website-urile lor.

Dar, chiar dacă YouTube adoptă o politică mai fermă împotriva dezinformării, este criticată la nivel mondial.

Marţi, canalele de limbă germană ale televiziunii publice ruse RT au fost excluse de pe platforma YouTube pentru că ar fi încălcat politicile companiei americane privind dezinformarea legată de Covid-19.

Miercuri, Rusia a descris măsura drept ”o agresiune fără precedent asupra informaţiei” şi a ameninţat că va bloca YouTube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metoda prin care YouTube vrea să le ofere utilizatorilor conținut mai relevant
Metoda prin care YouTube vrea să le ofere utilizatorilor conținut mai relevant
YouTube, platformă deținută de Google, a anunțat recent testarea unui nou tip de feed pentru conținutul video, denumit "YouTube Most Relevant", care pare să aducă platformei o abordare...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#YouTube, #anti covid, #anti vaccinisti, #anti vaccinare , #youtube