Violul de la Vaslui: Pro TV si La Maruta au scapat de sanctiune

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 15:45
2357 citiri
Violul de la Vaslui: Pro TV si La Maruta au scapat de sanctiune
Foto: Facebook/La Maruta

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a reluat, marti, discutiile in cazul emisiunii "La Maruta", in care a fost dezvaluita identitatea victimei violului din judetul Vaslui. Postul Pro TV a scapat insa de amenda, neintrunindu-se numarul necesar de voturi, respectiv sase.

Membrul CNA Florin Gabrea a fost cel care a propus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei, informeaza Mediafax.

Patru membri CNA s-au aratat in favoarea aplicarii unei astfel de amenzi: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat si Dorina Rusu. Ceilalti sase prezenti in sedinta de marti, Lorand Turos, Viorel Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea, s-au aratat "impotriva".

Cazul s-a rediscutat la propunerea Monicai Gubernat, cea care a condus sedinta de marti a Consiliului.

Cazul a mai fost discutat si la finele lunii iulie, cand Florin Gabrea propusese amendarea Pro TV cu 200.000 de lei, amenda maxima posibila, conform legislatiei audiovizualului.

Violul de la Vaslui: Ce a decis CNA in cazul emisiunii de la Pro TV

Atunci, motivul pentru care voturile nu au fost suficiente a fost acela ca Pro TV a facut dovada ca a avut acordul tinerei violate si pe cel al mamei ei de a difuza indentitatea lor in emisiune.

Violul de la Vaslui: Mama fetei, sunata de membrii CNA - si-a dat sau nu acordul sa-i apara fiica la TV?

Pentru ca in legislatia audiovizualului nu se face referire la momentul in care trebuie obtinut acest acord - mama victimei afirmand ca ea si fiica ei si-au dat acordul dupa difuzarea in direct a emisiunii - membrul CNA Monica Gubernat a propus ca, in viitor, Consiliul sa modifice legislatia astfel incat aceasta sa prevada in mod explicit ca acordul trebuie obtinut inainte de difuzarea emisiunii.

Pro TV, prima reactie oficiala dupa difuzarea imaginilor cu victima violului din Vaslui

Mai mult, se discuta chiar despre posibilitatea introducerii in legislatie a unui acord in care sa se precizeze chiar si ora: "M-ar multumi daca acordul ar contine si ora (...) Daca ar fi fost trecuta si ora (in acordul in cazul emisiunii de la Pro TV, n.red.), aceasta discutie ar fi cazut", a spus membrul CNA Radu Herjeu.

In schimb, membrul CNA Radu Calin Cristea a spus ca respinge orice modificare a legislatiei audiovizualului pornind de la un caz specific, cum este cel al emisiunii de la Pro TV.

Exista posibilitatea ca aceste discutii sa fie reluate intr-una dintre sedintele viitoare ale Consiliului.

Dupa ce mama si fiica au aparut la televizor, emisiunea "La Maruta" starnind vii reactii, postul s-a aparat transmitand: "Interviul s-a desfasurat in casa in care locuieste familia victimei, un mediu in care atat tanara, cat si mama sa s-au simtit in siguranta.

Tanara si-a exprimat in mod voluntar dorinta de a participa la interviu. Initial, interviul a fost planificat de catre ambele parti sa se desfasoare numai cu mama victimei.

In timpul unei pauze publicitare din timpul emisiunii live, fiica s-a adresat echipei 'La Maruta' si si-a exprimat in mod voluntar dorinta de a vorbi in direct, iar echipa i-a oferit platforma necesara pentru a-si face gandurile publice si pentru a se exprima".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#decizie CNA La Maruta viol Vaslui, #viol Vaslui Pro TV sanctiuni, #viol Vaslui CNA sanctiuni Pro TV, #hotatare CNA viol Vaslui Pro TV , #CNA