Violul de la Vaslui: Mama fetei, sunata de membrii CNA - si-a dat sau nu acordul sa-i apara fiica la TV?

Joi, 23 Iulie 2015, ora 17:5610117 citiri
Violul de la Vaslui: Mama fetei, sunata de membrii CNA - si-a dat sau nu acordul sa-i apara fiica la TV?
Foto: ProTV

Mama fetei violate la Vaslui a fost contactata telefonic in timpul sedintei CNA de joi, dupa ce consiliul a fost sesizat cu privire la faptul ca ProTV a dezvaluit identitatea victimei.

Mama a contrazis declaratiile date de realizatorul Catalin Maruta.

CNA a luat in discutie joi, printre altele, situatia creata de editia din 21 iulie a emisiunii "La Maruta" difuzate de ProTV, care a scandalizat opinia publica. Cu toate ca realizatorul a sustinut ca a avut acordul scris al fetei si al mamei, se pare ca lucrurile nu au stat chiar asa, informeaza Adevarul.

"Mama fetei a contrazis tot ce ProTV a expus. Au fost presiuni la adresa mamei si a tinerei, inclusiv pentru ca echipa emisiunii sa intre pe domeniul lor", a declarat Valentin Jucan, membru al CNA, pentru cotidianul citat.

Acesta a mai precizat ca mama victimei a declarat ca i s-a promis inainte de emisiune ca ea va fi filmata doar zece minute, cu spatele, iar fiica sa nu va aparea deloc.

In plus, mama fetei le-a mai spus membrilor CNA prezenti joi la sedinta ca, in pauza publicitara, producatorul emisiunii "La Maruta" a facut presiuni, prin intermediul reporterului aflat la fata locului, pentru ca tanara sa intre in direct.

"Cel mai grav este faptul ca acordul le-a fost pus in fata, sa-l semneze, fara a li se explica despre ce este vorba. Iar acest lucru s-a intamplat la finalul emisiunii si nu la inceput, asa cum a afirmat ProTV. Am vazut documentul, este un acord standard, nu un document gandit pe masura momentului", a declarat Jucan, precizand ca a fost pentru prima oara cand CNA a decis sa recurga la acest gest.

Mama fetei violate a fost sfatuita sa trimita, prin avocat, o adresa la CNA in care sa relateze tot ce a spus si la telefon.

Prezenti la sedinta, reprezentantii ProTV au sustinut ca a existat acordul scris al mamei pentru a aparea pe post si ca totul s-a desfasurat in legalitate.

Maruta a dat la TV victima violului din Vaslui si tot nu a batut-o pe Simona Gherghe

Pe de alta parte, din monitorizarile CNA a reiesit ca lucrurile au stat altfel. Unul dintre participantii la emisiunea controversata, actorul Claudiu Bleont, i-a spus realizatorului: "V-as ruga sa aveti decenta sa n-o faceti publica pe ea", iar Catalin Maruta a raspuns: "Nu, nici nu facem, vorbim doar cu mama ei".

In aceste conditii, CNA a decis sa amane luarea unei decizii, informeaza sursa citata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News