Victoria fostilor angajati TVR: Au castigat procesele cu postul public si trebuie reangajati

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 18:12
2522 citiri
Victoria fostilor angajati TVR: Au castigat procesele cu postul public si trebuie reangajati

Un numar de 17 fosti angajati ai TVR, concediati in procesul de restructurare din 2013, respectiv inlaturati din functiile detinute in aceeasi perioada, au castigat pana in prezent procesele cu televiziunea publica, definitiv si irevocabil, si trebuie reangajati, au declarat surse din institutie.

De altfel, Consiliul de Administratie al SRTv a aprobat, marti, modificarea structurii organizatorice a Televiziunii Romane, in sensul infiintarii a 17 posturi.

Surse din TVR au declarat pentru Mediafax ca pe aceste posturi vor fi reangajati fosti salariati ai SRTv, care au fost disponibilizati in 2013, in cadrul procesului de concediere colectiva prin care a trecut televiziunea publica.

TVR va plati 4 milioane de euro celor concediati

Printre salariatii care au primit dreptul de a fi reangajati in institutie se numara si Lucian Ionica, fostul director al studioului teritorial TVR Timisoara.

Ulterior, Lucian Ionica a dat in judecata TVR si a si castigat definitiv si irevocabil procesul, pentru a fi reangajat pe functia de director al studioului teritorial TVR Timisoara. Astfel, TVR Timisoara ar avea in prezent doi sefi: Lucian Ionica, pe functia de director, si Dietlinde Dinesz, actualul coordonator cu atributii de director al studioului teritorial de la Timisoara, au mai spus sursele citate.

Un angajat al TVR s-a sinucis, dupa ce a vazut rezultatele selectiei

Anul trecut, surse din SRTv declarau ca aproape 90 de fosti angajati ai Televiziunii Romane care au fost concediati in 2013, in cadrul procesului de restructurare, castigasera pana la momentul respectiv procesele cu TVR, in prima instanta, printre salariatii care au primit dreptul de a reveni in institutie numarandu-se si Despina Moiceanu.

Totodata, intr-o conferinta de presa din 5 martie 2014, Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR la momentul respectiv, a anuntat ca Televiziunea Romana avea aproximativ 300 de procese cu unii dintre fostii angajati ai institutiei, care au fost concediati in 2013, dintre care 15% fusesera pierdute intr-o prima instanta.

Stelian Tanase cere sefilor din TVR sa identifice posturi ce pot fi desfiintate. Sindicatul protesteaza

In anul 2013, pe vremea cand la conducerea TVR se afla Claudiu Saftoiu, Televiziunea Romana a fost marcata de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#angajati TVR castigat proces, #TVR reangajati, #concediati TVR castigat proces, #concedieri TVR , #TVR