Vicele CNA, dupa discutiile cu ANAF: Publicul trebuie sa-si urmareasca in continuare programele preferate

Marti, 23 Februarie 2016, ora 18:27
3103 citiri
Vicele CNA, dupa discutiile cu ANAF: Publicul trebuie sa-si urmareasca in continuare programele preferate
Foto: Facebook/ANAF

Vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Rasvan Popescu, a declarat, marti, ca intalnirea cu reprezentantii ANAF a avut caracter informativ, motiv pentru care acesta nu a dorit sa dea detalii legate de ce s-a discutat.

"Ne-am informat reciproc asupra legislatiei noastre, a evolutiei situatiei create in legatura cu cele cinci posturi de televiziune apartinand grupului Antena, a procedurilor in curs. Important este ca in acest context fara precedent sa se evite riscul unei situatii nedorite de nimeni, aceea a unei eventuale intreruperi de emisie. Publicul trebuie sa poata sa-si urmareasca in continuare programele preferate", a precizat Popescu, inaintea sedintei CNA de marti, potrivit Mediafax.

Declaratiile lui Rasvan Popescu vin in contextul in care CNA nu a transmis nicio concluzie de la intalnirea cu ANAF de luni, desi sedinta de saptamana trecuta in care s-a discutat cu reprezentantii Antenelor a fost publica.

CNA a discutat situatia Antenelor: Gadea, Badea, Ursu si Alexandrescu cer sprijin in fata ANAF

Singurul care a publicat cateva informatii pe Facebook a fost Valentin Jucan, membru in CNA. Acesta a precizat ca la intalnirea care a avut loc luni la sediul CNA au venit, pentru a raspunde la intrebari si a furniza argumente, Toma Costreie, director general al ANAF Bucuresti, si Ciprian Tepan, director Directia Juridica ANAF Bucuresti.

Pentru ca scandalul continua, iar CNA nu a remis un punct de vedere oficial in care sa prezinte concluziile intalnirii de luni, mai exact sa spuna daca a fost sau nu afectata libertatea de exprimare a televiziunilor postului Intact, ingrijorare manifestata nu doar de CNA, ci si de mare parte din clasa politica, Ziare.com l-a contactat pe Valentin Jucan pentru a afla detalii de la intalnirea cu ANAF.

Exclusiv Realitatea din spatele scandalului Antena3: Ce explicatii si documente a prezentat ANAF la sedinta CNA

"Dansii au fost foarte clari, extrem de expliciti. Eu am spus inca de la inceput ca mi se pare o lipsa de corectitudine din partea Consiliului modul in care procedeaza. Joi, au fost audiati reprezentantii trustului Intact cu toata presa de fata, astfel incat mesajul celor de la Intact a putut sa mearga cu rapiditate in zona presei, mai putin explicatiile de care ar fi fost nevoie chiar atunci.

In schimb, noi am avut ieri o intalnire informala cu reprezentatii ANAF in care s-au adus clarificari care nu ajung la opinia publica. Intr-un fel se procedeaza cu trustul Intact si in alt mod se procedeaza cu ANAF. Din punctul meu de vedere, pentru ca este o relatie colegiala intre institutii, puteam sa ii audiem impreuna, deodata, cu presa de fata", a comentat Valentin Jucan.

ANAF raspunde acuzatiilor Antenei 3: Cum s-a petrecut, de fapt, descinderea "in forta" (Video)

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#discutii CNA ANAF, #Rasvan Popescu discutii ANAF , #Antena 3
Comentarii