Viata din cea in ce mai grea pentru ziaristii romani

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 07:50
2098 citiri
Viata din cea in ce mai grea pentru ziaristii romani

Este evident pentru toata lumea ca presa trece prin momente triste de cativa ani. Politicienii nu fac nici o exceptie de la regula jignirii reprezentantilor mass-mediei ori de cate ori au prilejul.

Primul care a facut-o a fost fostul presedinte Ion Iliescu cu celebrul "Mai, animalule". Nici Traian Basescu sau Emil Boc nu se abat de la regula, ca sa nu mai vorbim de europarlamentarul Gigi Becali, a carui comportament, din pacate, este amplu promovat chiar de presa.

Prin alte tari, daca un ziarist este jignit la o conferinta de presa, toti gazetarii, inclusiv cei de la concurenta, se ridica si pleaca. La noi nu se intampla nimic si chiar ne intrebam de ce.

Nu mai departe de finalul saptamanii trecute, Danut Buhaescu, primarul PSD din Uricani a facut-o albie de porci pe jurnalista Angella Dumitrascu de la saptamanalul "Valea Jiului".

In acelasi timp, presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu (foto), numit recent trezorier la nivel central al formatiunii condusa de Victor Ponta, s-a dezlantuit din nou impotriva ziaristilor de la cotidianul local "Obiectiv". Dupa partida de fotbal din CF Braila-Ceahlaul II Piatra Neamt, in prezenta a zeci de martori, el l-a injurat si l-a amenintat, ca un sef de clan interlop, pe jurnalistul Costel Filip: "Filipe, ce cauti tu la stadion, ma, nenorocitule? Ai dat tu vreun ban la aceasta echipa? Sa nu mai vii pe aici, ca voi stricati tot ce facem noi! Nu te astamperi, ia zi, vrei sa pun doi indivizi sa te bata, ca sa te inveti minte si sa nu mai scrii tot felul de prostii in ziare? (...) Nu mai are ce cauta asta la stadion, iar daca vine, aruncati-l din tribuna pe panarama asta (n.n. apelul era facut la apropiatii sai)".

Restul limbajului folosit de personajul cu ochelari fumurii la ochi, care si-a facut o deviza de genul "Nu e corect ce e corect, este corect ce spun eu", nu poate fi reprodus intr-o pagina de ziar.

Atitudinea lui Stancu la adresa redactorilor si colaboratorilor "Obiectiv" vine dupa ce cotidianul brailean a devoalat manevrele pe care actualul presedinte CJ le-a facut pentru a pune mana pe Sala Polivalenta si afacerile cu bani publici pe care le deruleaza firmele la care este implicat. Nu este prima oara cand presedintele PSD Braila se dezlantuie impotriva ziaristilor. De-a lungul vremii el i-a catalogat pe jurnalisti, in special pe cei de la "Obiectiv-Vocea Brailei" drept "dobitoci" si a cerut retragerea acreditarilor acestui organ de presa la Consiliul Judetean.

Intamplator sau nu, unul din colaboratorii de baza ai ziarului, editorialistul Cristian Robu-Corcan, a fost disponibilizat din postul de bibliotecar pe care-l ocupa la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", la scurt timp dupa ce intr-o conferinta de presa il gratulase cu epitetul de "oligofren", manifestandu-si nemultumirea fata de texetele semnate de acesta. Stancu mai este suparat ca aceasta publicatie a luat apararea iubitorilor de dirt-track de a asista la campionatul de profil pe Stadionul Municipal sau pentru prezentarea nemultumirilor iubitorilor de patinaj si situata reala a Patinoarului Braila.

Insa atacurile lui Stancu nu i-au vizat numai pe ziaristi. In luna februarie a acestui an, spre exemplu, presedintele CJ a vrut sa-l bata pe fostul prefect Ilie Lascu, inainte de debutul unei conferinte extraordinare a PSD. Cel care a linistit apele si a reusit sa-l scape pe Lascu de furia presedintelui CJ Braila si a fidelilor lui a fost ex-premierul Adrian Nastase, invitat la Braila sa-si prezinte platforma electorala inainte de alegerile interne din PSD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Gheorghe Bunea Stancu jurnalisti, #atacuri jurnalisti , #jurnalisti