Venituri din publicitate: Presa scrisa, in picaj. Internetul ramane la putere

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:36
1332 citiri
Venituri din publicitate: Presa scrisa, in picaj. Internetul ramane la putere
Foto: Arhiva

Piata publicitatii din Romania va inregistra o scadere de 3,6% anul acesta, Internetul fiind singurul tip de media in crestere din tara noastra.

Astfel, Internetul va inregistra in continuare cresteri, o contributie majora venind din partea segmentului de performance media, se arata in cel mai recent raport al Zenith Optimedia - Advertising Expenditure Forecasts, potrivit Mediafax.

Internetul va ajunge, in 2013, la o cota de 12% din totalul consumului de publicitate din tara noastra, se precizeaza intr-un comunicat al Zenith Optimedia.

Investitiile in domeniul televiziunii se afla intr-o scadere de 3% fata de anul 2012, iar presa scrisa este cel mai afectat tip de media, intregistrandu-se o scadere de 15% in cazul ziarelor si de 10% in cazul revistelor. Zenith Optimedia anticipeaza ca piata publicitatii va incepe sa creasca in 2014 si va continua in anul urmator.

Radioul si presa scrisa, cele mai mici venituri din publicitate in 2011

Datele raportului mai arata ca piata mondiala de publicitate inregistreaza in 2013 o crestere de 3,5%, aceeasi rata fiind valabila si in anul precedent. Zenith Optimedia preconizeaza o crestere mai mare pentru urmatorii doi ani, respectiv de 5,1% in 2014 si de 5,9% in 2015. Acest lucru se datoreaza, in principal, redresarii economiei europene.

"Stabilitatea cresterii consumului de publicitate la nivel global in acest an, un an fara evenimente majore precum Jocurile Olimpice si alegerile din Statele Unite, reflecta faptul ca redresarea pietei de publicitate este pe drumul cel bun, cu promisiuni de crestere si mai mare in anii 2014 si 2015.

Amplificarea segmentului de telefonie mobila joaca un rol decisiv in cresterea advertising-ului la nivel global", a precizat Steve King, CEO al retelei internationale a Zenith Optimedia.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#publicitate presa scrisa, #publicitate Internet, #publicitate TV, #piata publicitate Romania , #publicitate