Un membru CNA s-a autosesizat, dupa ce Romania TV a spus ca protestatarii vin cu furci si topoare

Joi, 17 Mai 2018, ora 11:374363 citiri
Un membru CNA s-a autosesizat, dupa ce Romania TV a spus ca protestatarii vin cu furci si topoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului, a facut o autosesizare privind "modul manipulator in care postul Romania TV a prezentat informatii despre protestele de pe 12 mai".

Intr-un comunicat remis joi Ziare.com, Dorina Rusu aminteste ca, in ianuarie 2017, cand in tara au avut loc cele mai mari proteste de la caderea regimului comunist, "Romania TV anunta ca participantii la protestele antiguvernamentale din Piata Victoriei ar fi fost platiti, lansand celebra expresie: 100 de lei de participant, 50 de lei pentru tineri si 30 de lei pentru caini".

Citeste si Protestele vazute la Romania TV: Tehnocratii si sorosistii, in strada. Iohannistii au batut un jandarm (Galerie foto)

Ea arata ca acelasi lucru s-a intamplat si sambata, 12 mai, cand in Capitala a avut loc un nou protest in Piata Victoriei, dar si in alte orase din tara. Romania TV a anuntat ca se pregateste un protest cu violente, unde participantii vor veni cu furci, bate si topoare, informatie ce a fost prezentata in mai multe randuri de televiziunea de stiri.

Citeste si "Nu vrem sa fim condusi de hoti!" Filmul protestelor anti-Penalistan, unde au fost jandarmi inarmati cu Uzi (FotoVideo)

"Sambata trecuta, acelasi post a confundat protestele din Piata Victoriei cu rascoala de la 1907 si a anuntat, incepand cu ora 15, ca se pregateste un protest cu violente, la care manifestantii vor veni cu furci, bate si chiar topoare.

Informatia a fost prezenta in mai multe jurnale de stiri, atat pe burtiere, cat si in anunturile prezentatorilor. Consider ca, la fel ca in ianuarie 2017, modul in care postul a prezentat informatiile a avut scopul de a discredita protestele", precizeaza Dorina Rusu, in comunicatul remis Ziare.com.

De asemenea, Dorina Rusu aminteste ca, in 2017, postul de televiziune a fost amendat cu 50.000 de lei pentru modul in care a prezentat protestele antiguvernamentale din tara.

A.D.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News