Un membru CNA il ataca pe Stelian Tanase: Va rog respectuos, demisia!

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 14:27
2205 citiri
Un membru CNA il ataca pe Stelian Tanase: Va rog respectuos, demisia!

Un membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) cere demisia lui Stelian Tanase, presedintele interimar al TVR, fiind nemultumit de masurile prin care acesta vrea sa scape televiziunea publica de datorii.

Este vorba despre Valentin Jucan, care sustine, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, ca "TVR este tinta atacurilor si trocurilor politice".

Membrul CNA critica o serie de masuri propuse de Stelian Tanase, precum eliminarea taxei TV si introducerea reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in consiliul de administratiei al TVR.

Stelian Tanase: Vreau un Consiliu al Inteleptilor la TVR, dupa model BBC. Acum suntem ca un Trabant (Video)

"Consider ca in acest moment eliminarea taxei tv este o masura lipsita de ratiune si nu rezolva nimic. (...) TVR este un urias subdezvoltat, vandut politic guvernului care da mai multi bani sau sterge mai multe datorii. Acum doriti si eliminarea taxei? Deci, cui vindem TVR? Pe bucati, caror politicieni? Fie desfiintati TVR, fie ii oferiti independenta!", sustine Valentin Jucan, adaugand ca aceste solutii sunt "niste aberatii".

Legat de introducerea reprezentantilor BOR in consiliul de administratie al TVR, Valentin Jucan ii transmite lui Stelian Tanase ca acest lucru nu ajuta la nimic si ca, la fel de bine, ar putea sa lanseze o propunere similara reprezentantilor altor confesiuni sau armatei romane.

Propunerile membrului CNA pentru reformarea TVR

In schimbul acestor masuri, Valentin Jucan propune presedintelui interimar al Televiziunii Romane eliminarea totala a publicitatii din programele acesteia, defalcarea bugetului acesteia catre cele 5 studiouri teritoriale si modificarea legii care reglementeaza functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune sau introducerea unor mandate de 3 - 5 ani la conducerea SRTV, mandate care sa fie decalate de cele ale institutiilor politice.

Stelian Tanase a batut palma cu Ponta - Ramane la conducerea TVR

"Daca singura solutie identificata se afla la mila politicienilor, urmand insolventa si vanzarea TVR catre moguli, domnule Tanase, va rog respectuos, demisia!", a conchis Valentin Jucan, membru al CNA.

Propunerile lui Jucan vin in contextul in care presedintele interimar al TVR, Stelian Tanase, a discutat, in urma cu o zi, cu premierul Victor Ponta despre situatia televiziunii publice si i-a propus acestuia un plan de restructurare a organigramei si o reorganizare dupa model BBC, care sa prevada, printre altele, "un Consiliu al Inteleptilor".

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Valentin Jucan CNA TVR, #membru CNA demisie Stelian Tanase, #TVR reformare consiliu administratie , #TVR