TVR va limita salariile la 35% din buget. Care e salariul mediu in televiziunea publica

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 19:23 8189 citiri
Foto: Facebook/ TVR1

Consiliul de administratie (CA) al Televiziunii Romane a luat decizia sa limiteze fondul de salarii la 35% din buget, in contextul in care TVR are peste 2.400 de angajati iar salariul mediu net este de peste 4.400 de lei.

Decizia a fost luata la ultima sedinta a CA al TVR, cu voturile favorabile a opt dintre cei 13 membri, inregistrandu-se trei voturi impotriva si doua abtineri, potrivit unor surse citate de News.ro.

Voturile impotriva au fost ale reprezentantilor angajatilor, Gabriel Giurgiu si Monica Ghiurko, si al reprezentantului PNL, Oana Stanciulescu, potrivit surselor citate.

Aceeasi decizie a CA prevede si ca TVR 2 sa fie transformat in canal de stiri iar actualul post de stiri TVR 3, in canal cultural si regional.

Nu s-a stabilit, inca, de cand vor intra in vigoare aceste modificari, una dintre variantele discutate fiind luna ianuarie 2017.

La inceputul lunii iunie, dupa ce a fost votata de plenul Parlamentului in functia de presedinte-director general al TVR, Irina Radu a prezentat angajatilor un document, in care arata ca TVR are datorii la bugetul de stat de aproximativ 100 de milioane de euro, carora li se adauga cele la partenerii comerciali, alte aproape 50 de milioane de euro.

Dintre cele 2.500 de posturi, 2.423 erau ocupate in 31 mai 2016. Media de varsta in TVR este de 46 de ani, iar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 lei (aproximativ 4.418 lei - net, n.red.), potrivit documentului.

Jumatate dintre platile din 2015 au fost facute pentru salarii.

Pe de alta parte, in document se reamintea ca TVR are aceeasi taxa din anul 2003 (4 lei), cea mai mica din UE, dar si cea mai scazuta audienta dintre televiziunile Uniunii Europene de Radio si Televiziune (EBU).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News