Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

TVR: Se cere demiterea directorului general interimar si constituirea unei comisii de ancheta

Luni, 22 Februarie 2016, ora 21:36
2590 citiri
TVR: Se cere demiterea directorului general interimar si constituirea unei comisii de ancheta
Foto: Arhiva/Ziare.com

Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TVR si sindicatul MediaSind au transmis luni doua scrisori catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor in care cer demiterea actualului director general interimar al SRTV, precum si constituirea unei comisii parlamentare, care sa ancheteze modul in care a fost condusa televiziunea publica in ultimii 15 ani.

"Situatia grava a TVR, fara precedent, nu este nicidecum rezultatul executarilor silite ale salariatilor pentru drepturile banesti cuvenite si consfintite de instanta, ci rezultatul managementului dezastruos, manifestat prin incompetenta si rea-credinta, prin cheltuieli nesabuite si contracte oneroase, deservind interese de partid si, nu de putine ori, personale, ale celor ce au fost trimisi sa conduca televiziunea publica din 2007 pana in prezent", se arata in scrisoarea Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TVR.

CNA nu vrea eliminarea taxei TV: Ingropam TVR, daca facem asta

Potrivit sursei citate, dupa ce ani de zile conducerea exercitata fie prin Consiliul de Administratie, fie prin Comitetul Director a luat "decizii dezastruoase" pe toate palierele, de la "politici editoriale aservite sau neinspirate" la "gestiune financiara defectuoasa si neprofesionista", angajari fara discernamant si programe de redresare imposibil de implementat si respectat, "si-a desavarsit proiectul" prin a gasi vinovat pentru toate acestea pe salariatul de rand.

"Observam ca acum actuala conducere interimara a gasit vinovatul perfect: sindicatul si oamenii care au actionat in instanta TVR pentru drepturi legitime din perioada 2008 - 2012.

Va solicitam de urgenta sa numiti un Consiliu de Administratie care sa gestioneze activitatea institutiei si sa readuca televiziunea publica la misiunea ei fundamentala. De asemenea, va rugam sa constituiti o comisie parlamentara care sa ancheteze modul in care a fost condusa televiziunea publica in ultimii 15 ani", se mai scrie in scrisoare.

La randul sau, reprezentantii MediaSind precizeaza ca scrisoarea trimisa Parlamentului de catre Irina Radu, prin care aceasta prezinta situatia TVR "ca fiind apocaliptica", nu face nimic altceva decat sa confirme planul "unor grupuri de interese economice si politice de a desfiinta televiziunea nationala".

"Continutul apelului directorului general interimar Irina Radu confirma ipoteza noastra ca acest interimat submediocru a fost gandit sa pregateasca punerea in scena a uneia dintre variantele pe care le-am enumerat: desfiintarea TVR, insolventa sau unirea cu SRR", afirma MediaSind.

Buget 2016: Cati bani primeste gaura neagra TVR

Sindicatul cere demiterea de urgenta a directorului interimar Irina Radu, desemnarea unui director interimar "integru si profesionist", care sa gestioneze institutia pana la alegerea unui Consiliu de Administratie apolitic, generat in baza noii legi de organziare si functionare a SRTV.

Cele doua scrisori au fost trimise spre analiza comisiilor de Cultura si pentru Buget ale Camerei Deputatilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#demisie director interimar SRTV, #demisie Irina Radu, #ancheta cheltuieli TVR, #scrisori camera deputatilor TVR , #TVR