TVR, reactie dupa ce DNA a inceput sa ii verifice contractele

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 17:21 3822 citiri
Foto: Ziare.com

Televiziunea Romana (TVR) a transmis, luni, ca verificarile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) vizeaza contracte comerciale incheiate in ultimii 10 ani si ca asigura tot sprijinul necesar pentru derularea actiunii in conditii bune.

DNA a cerut, luni, conducerii Senatului, printr-o adresa oficiala, copii ale rapoartelor intocmite de comisiile parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii TVR din perioada 2005 - 2015, precum si documentele care au stat la baza redactarii acestora.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro si ca, in urma cu cateva saptamani, de la sediul TVR au fost ridicate documente legate de achizitii publice facute de institutie pe parcursul mai multor ani.

In urma cu o luna si jumatate, Oana Stanciulescu, membru al Consiliului de Administratie al TVR, a acuzat, intr-o scrisoare trimisa angajatilor televiziunii publice, modul abuziv de cheltuire a banului public de cei care conduc si au condus televiziunea, amintind de achizitionarea unor produse precum creme volum bust, sare de baie, apa de gura, lotiuni dupa plaja, pastile "somn usor" si protector hepatic.

Ca raspuns, conducerea Televiziunii Romane a precizat ca obiectele de inventar la care se face referire au fost achizitionate inainte de anul 2010, prin contracte de sponsorizare. "Acestea nu au fost incheiate de actualul management al TVR, care nu isi poate asuma actiunile fostelor conduceri", preciza conducerea TVR.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, declara ca DNA va ancheta activitatea TVR cand va fi sesizata in acest sens.

"Orice persoana care lucreaza in TVR ne poate sesiza. Este dificil sa ne sesizam noi din oficiu, in conditiile in care nu stim daca e o fapta de coruptie", a declarat Kovesi, spunand ca inclusiv Curtea de Conturi poate semnala fapte de natura penala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News