TVR News si-a incetat emisia

Sambata, 01 August 2015, ora 08:14 4625 citiri

TVR News si-a incetat emisia sambata, la ora 00.00, ca urmare a unei decizii luate pe 21 iulie de Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), care a hotarat inchiderea acestui post TV pentru diminuarea cheltuielilor Televiziunii Romane.

Consiliul de Administratie al TVR a luat, pe 21 iulie, o serie de masuri de diminuare a cheltuielilor, in contextul in care Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) blocase, pe 20 iulie, conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate - incepand din anul 2005 - catre bugetul de stat.

ANAF a ridicat, pe 30 iulie, poprirea pe conturile TVR, in urma achitarii datoriei scadente catre bugetul de stat, care a fost in valoare de 10,3 milioane de lei. Insa, in acest moment, datoria fiscala totala a Televiziunii Romane se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei, potrivit reprezentantilor TVR.

Una dintre cele mai importante masuri recente luate de CA al TVR a fost inchiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News, continutul acesteia urmand sa fie preluat de celelalte canale ale SRTv, potrivit unui comunicat al reprezentantilor TVR din 21 iulie.

Reprezentantii TVR nu au precizat insa care este economia care se va face prin inchiderea televiziunii TVR News.

Televiziunea TVR News, un parteneriat SRTv - Euronews, a fost lansata pe 15 noiembrie 2012, pe vremea cand presedinte-director general al SRTv era Claudiu Saftoiu. TVR News a difuzat in mare parte programe ale televiziunii paneuropene Euronews, dar si continut produs de Televiziunea Romana, in special de Stirile TVR.

La momentul respectiv, TVR News a inlocuit televiziunea de stiri TVR Info, care si-a suspendat emisia pe 15 august 2012, la ora 23.59, potrivit unei decizii luate la momentul respectiv de Claudiu Saftoiu, in contextul situatiei financiare critice a Televiziunii Romane, institutie care se afla atunci in proces de restructurare.

Televiziunea TVR Info a fost lansata pe 31 decembrie 2008, fiind unul dintre canalele infiintate de Alexandru Sassu, cel care ocupa la momentul respectiv functia de presedinte-director general al Televiziunii Romane. Initial, TVR Info a difuzat informatii utilitare si transmisii live din trafic.

In mai 2011, televiziunea TVR Info a fost relansata ca televiziune de stiri, de Alexandru Lazescu, presedinte-director general al Televiziunii Romane la acel moment.

Pe de alta parte, Societatea Romana de Televiziune a incheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, in conditiile in care Televiziunea Romana a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei si cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com