TVR, dupa Sassu: Audienta cu 30% mai mica si deficit record

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 13:29
1658 citiri
TVR, dupa Sassu: Audienta cu 30% mai mica si deficit record

Presedintele TVR, Alexandru Lazescu, sustine ca Alexandru Sassu a lasat televiziunea publica intr-o adevarata criza: cu un deficit de 18 milioane de euro si o scadere in audienta de 31%.

TVR a inregistrat, la 30 iunie 2010, un deficit-record de 77 milioane de lei (circa 18 milioane de euro), sustine Alexandru Lazescu, citat de Evenimentul Zilei.

In plus, intre 2000 si 2009, audienta TVR a scazut cu 31%, de la 38,3% la 7,3% (fata de 3,6% cat au scazut televiziunile publice din Uniunea Europeana in aceeasi perioada).

Lazescu crede ca situatia din TVR a fost cauzata si de "promovarea defectuoasa care nu a pus in valoare oferta televiziunii publice". El spune ca se va indrepta si spre reclama online.

"Cred ca TVR mai are la dispozitie aproximativ trei ani pentru a deveni competitiva", a spus directorul SRTV, referindu-se la infrastructura de care dispune TVR si la personalul calificat.

Nici contractele de difuzare a meciurilor din Cupa UEFA nu au fost un punct castigat in audienta. "Nu mizam pe audienta de 100%, dar atunci cand ea atinge procente de 10 si chiar sub 10%, deja este o problema", a adaugat Alexandru Lazescu.

Si veniturile din publicitate in era Sassu au fost insuficiente (21 milioane de euro, anul trecut), iar publicitatea online a adus doar 3.000 de euro.

Cat despre taxa TV, in primele sase luni ale acestui an, a fost colectata doar in proportie de 60%.

Presedintele SRTV si-a propus un plan de reducere a risipei prin renegocierea contractelor in derulare, disponibilizari de personal (in prezent, TVR are 3.300 de angajati), dar si atragerea de fonduri europene necesare unor investitii ce vor diminua costurile administrative.

Pentru a limita pierderile, Lazescu a oprit achizitii de film in valoare de 5 milioane de euro si nu a aprobat desfasurarea concursului Cerbul de Aur, care ar fi costat 1,5 milioane de euro. Vor fi limitate si productiile proprii, care au adus mari pierderi de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#audienta TVR, #Alexandru Lazescu TVR , #TVR