TVR: Cazul de "cenzura" nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figureaza in grila

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 21:51
1793 citiri
TVR: Cazul de "cenzura" nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figureaza in grila
Foto: Facebook/Brandusa Armanca

Cazul de cenzura pe care il reclama jurnalista Brandusa Armanca, care spune ca interviul pe care l-a realizat cu Traian Basescu a fost scos din grila TVR3, "nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figureaza in grila de programe a unui canal", precizeaza Departamentul de comunicare al televiziunii publice intr-un comunicat transmis miercuri.

"In legatura cu informatiile privind interviul cu presedintele Traian Basescu, realizat de studioul TVR Timisoara, va transmitem punctul de vedere al Canalului TVR 3: Emisiunea 'Totul la vedere' realizata de doamna Brandusa Armanca nu face parte din grila TVR 3, canal cu profil generalist, ci din grila TVR Timisoara, care este o televiziune in sine. Aceasta productie nu a figurat niciodata in grila curenta a TVR3, nici macar punctual, ca 'Editie speciala'", se arata in comunicat.

Totodata, Departamentul de comunicare al televiziunii publice noteaza ca "interviul cu presedintele Traian Basescu a fost realizat, pe plan local, pentru TVR Timisoara, fiind inregistrat duminica, 11 mai, in cadrul editiei speciale a emisiunii 'Totul la vedere', realizator si moderator Brindusa Armanca".

Acuzatii de cenzura la TVR: Un interviu cu Basescu nu a mai fost difuzat la nivel national (Video)

Potrivit aceluiasi document, interviul a avut o durata de 50 de minute si a fost difuzat integral, ca editie speciala a emisiunii "Totul la vedere", pe frecventa regionala a studioului TVR Timisoara in data de 13 mai, de la ora 22:00, precum si pe site-ul tvrplus.ro.

"Asadar, cazul de 'cenzura' invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figureaza in grila de programe a unui canal", puncteaza sursa citata.

Reactia TVR vine in contextul in care Organizatia ActiveWatch - Media Monitoring Agency a solicitat conducerii televiziunii publice, marti, sa comunice public de ce postul TVR 3 a oprit difuzarea unui interviu cu presedintele Traian Basescu.

"Editia in care era difuzat interviul cu presedintele Traian Basescu primise deja aprobare din partea TVR 3 pentru a fi difuzata. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzarii ei pe acest canal cu acoperire nationala si a fost difuzata numai de canalul regional, TVR Timisoara", se arata intr-un comunicat al ActiveWatch, transmis miercuri.

Organizatia a solicitat conducerii TVR sa comunice public motivul deciziei, adaugand ca asupra ei "planeaza suspiciuni indreptatite de cenzura si care risca sa afecteze din nou credibilitatea institutiei".

Directorul TVR 3, despre acuzatiile de cenzurare a interviului cu Basescu

Totodata, vicepresedintele Comisiei pentru Cultura si Media din Senat, Marius Pascan, a solicitat, miercuri, conducerii Societatii Romane de Televiziune, respectiv presedintelui-director general Stelian Tanase, sa-si precizeze pozitia cu privire la sesizarea realizatorului tv Brandusa Armanca privind nedifuzarea, pe TVR 3, a unui interviu cu seful statului. El a spus ca doreste dezbaterea subiectului in comisie, in regim de urgenta.

De asemenea, PMP a cerut, miercuri, demisia directorului TVR 3 Razvan Bucuroiu si a presedintelui interimar al SRTV Stelian Tanase.

"Ieri s-a intamplat un fapt extrem de grav pentru democratia romaneasca, dar si pentru aceasta institutie care, se pare, nu mai poate fi salvata de sub controlul politic. (...) Un interviu care a fost oferit de presedintele Romaniei postului regional de televiziune TVR Timisoara a fost scos abuziv de pe postul public de televiziune TVR 3", a afirmat presedintele PMP, Eugen Tomac, intr-o conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#acuzatii cenzura TVR Basescu, #Basescu Brandusa Armanca TVR 3, #cenzura interviu presedinte Basescu , #TVR