TVR are, in sfarsit, un nou sef. La a patra incercare (Video)

Marti, 10 Mai 2016, ora 12:11 4555 citiri
Foto: Ziare.com

Plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului a acceptat, marti, numirea Irinei Radu in functia de presedinte-director general al SRTv. Este al patrulea vot pentru acest post ramas vacant, primele trei propuneri fiind respinse de parlamentari.

Decizia a fost luata cu 304 voturi "pentru" si opt "impotriva". In sala au fost prezenti 230 de deputati si 82 de senatori. Cvorumul de sedinta este de 271.

Liberalii au parasit sala de sedinte dupa inceperea votului.

La inceputul sedintei, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca din totalul de 541 de parlamentari sunt prezenti 281, iar cvorumul de sedinta este de 271.

Cine este si ce planuri are noua sefa a TVR

"Inca de la Birourile Permanente reunite grupurile parlamentare PNL s-au opus introducerii pe ordinea de zi a sedintei comune a raportului Comisiilor de Cultura referitoare la alegerea presedintelui-director general al SRTv. Am considerat ca este un abuz pe care il face majoritatea PSD si in acelasi timp o incalcare flagranta a legii.

Am inaintat o contestare la CCR asupra hotararii Parlamentului de numire a intregului Consiliu de Administratie si logic ar fi fost sa se astepte o hotarare a CCR, apoi sa se mearga la urmatoarele proceduri. Ati anuntat ca sunt prezenti 281 de parlamentari, cvorumul de sedinta este de 271 de parlamentari, de la PNL sunt 58, vom parasi sala si va atrag atentia ca nu mai aveti cvorum de sedinta", a spus liderul grupului deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu.

La randul sau, deputatul PSD Marian Neacsu a mentionat ca afirmatia lui Nicolaescu "este inexacta", ca a existat cvorum pentru a incepe sedinta, iar in continuare "cvorumul va fi determinat de strigarea catalogului si de votul cu bile".

Prima propunere pentru sefia TVR a fost liberalul George Orbean, dar a fost respinsa. Urmatoarea propunere a fost Monica Giurco, dar a fost si ea respinsa. Luni, Monica Giurco a fost, din nou, respinsa, iar deputatul Florin Paslaru a propus sa fie audiata si Irina Radu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News