TVR are din nou celula de securitate

Sambata, 13 Iunie 2009, ora 09:53 1306 citiri

Alexandru Sassu, presedintele Televiziunii Romane, a reusit sa reinfiinteze structura de securitate aparuta in cadrul institutiei sub sefia lui Nicolau, dar desfiintata de Tudor Giurgiu.

La Radio insa, infiintarea unui Birou pentru Documente Secrete s-a lasat cu scandal, Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune respingand ideea reinfiintarea acestuia, informeaza Cotidianul.

Membrii Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune au respins prin vot ordinul venit de la Palatul Cotroceni, pe motiv ca in niciun act normativ nu se indica in vreun fel care sunt secretele pe care ar trebui sa le detina SRR.

Legea prevede insa ca SRR sa delege un salariat care trebuie autorizat de ORNISS sa gestioneze documentele cu informatii clasificate si care primeste de la serviciile secrete documente clasificate si le pune la dispozitia membrilor conducerii institutiei sau, dupa caz, unor salariati.

Secretele nu vizeaza activitatea redactionala, ci partea organizatorica, cum ar fi planul de aparare al institutiei sau planul de actiune in cazul unor dezastre.

Desi in aparenta activitatea BDS nu vizeaza activitatea redactionala, totusi, ce nu vrea nimeni sa spuna public insa, este ca in asemenea situatii si ziaristii care au acces la microfonul radioului national public vor fi triati.

"Desi am fost instiintata de catre unii dintre consilierii Radioului cu privire la obligativitatea infiintarii acestui compartiment, am considerat ca o asemenea structura nu este oportuna intr-o institutie de presa precum radioul public, in care nu sunt gestionate documente clasificate intr-un volum care sa justifice infiintarea compartimentului respectiv", a declarat sefa Radio Romania, Maria Toghina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News