TVR a incheiat in ultimii zece ani 30 de protocoale. Niciunul nu are legatura cu DNA UPDATE Decizia Doinei Gradea

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 15:19
6229 citiri
TVR a incheiat in ultimii zece ani 30 de protocoale. Niciunul nu are legatura cu DNA UPDATE Decizia Doinei Gradea
Foto: TVR

Televiziunea publica a incheiat, in ultimii 10 ani, 30 de protocoale, insa nici unul nu are legatura cu Directia Nationala Anticoruptie. Asta, in contextul in care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, sambata, ca "a auzit" ca TVR a incheiat un protocol cu DNA, ceea ce "este foarte grav".

G4media a obtinut de la o cititoare lista tuturor protocoalelor incheiate de TVR cu alte institutii. Din 2008 pana in prezent au fost incheiate circa 30 de protocoale, insa niciunul nu se refera la DNA.

Pe lista comunicata de TVR, la data de 22 august, Andreei Drugus, se regasesc protocoale incheiate, printre altele, cu institutii precum:

-Inspectoratul de Stat pentru Situatii de Urgenta,

-Academia de Politie,

-MapN

-Patriarhia Romana si altele.

Niciun document nu are legatura cu Directia Nationala Anticoruptie, singurul apropiat de justitie fiind un protocol incheiat in 2017 cu CAB (Curtea de Apel Bucuresti) pentru punerea la dispozitia SRTV, cu titlu gratuit, a unei sali de judecata in vederea realizarii unor materiale video.

Conform sursei citate, raspunsul TVR este semnat de Adela Stirbescu, coordonator cu atributii de director cabinet al presedintelui televiziunii si de Laurentia Axente, de la serviciul de comunicare.

UPDATE 15.17: Potrivit unor surse citate de Mediafax, presedintele director general al TVR, Doina Gradea, a revenit duminica in Capitala, de la Brasov, acolo unde era prezenta la Cerbul de Aur, pentru a verifica situatia sesizata de Liviu Dragnea cu privire la existenta unui protocol secret DNA-TVR.

Sursele au precizat ca Doina Gradea nu ar avea cunostinta de existenta unui protocol secret incheiat intre televiziunea publica si Directia Nationala Anticoruptie. Mai mult, la nivelul conducerii TVR exista nemultumiri cu privire la circuitul documentelor in institutie, care este considerat a fi unul defectuos.

Doina Gradea ar fi cerut, in urma cu ceva vreme, sa ii fie transmise toate documentele clasificate, dar nu le-ar fi primit, mai spun surse din interiorul televiziunii.

Dragnea: Am auzit ca exista un protocol intre TVR si DNA

Liviu Dragnea a declarat, printre altele, sambata seara, ca a auzit ca exista un protocol incheiat intre TVR si DNA, precizand ca daca acest lucru este adevarat "este foarte grav".

"Am auzit ca exista protocol si intre DNA si TVR1. Mi-a zis cineva, daca este asa este foarte grav. As vrea ca macar TVR-ul sau cineva sa ne spuna daca aceasta informatie este adevarata", a declarat Dragnea.

Intrebat cine i-a spus acest lucru, Dragnea a declarat ca "nu are importanta cine mi-a dat aceasta informatie. Si daca conducerea TVR stie ca exista acest protocol si nu spune nimic este foarte grav".

Insa jurnalistii au insistat si l-au intrebat din nou de unde are aceasta informatie, ceea ce l-a enervat pe liderul PSD.

"Pentru voi conteaza mai mult cine mi-a dat aceasta informatie? Asta este important, nu faptul ca exista acest protocol?", a afirmat Liviu Dragnea pe un ton ridicat.

Premierului i s-a cerut OUG pentru anularea protocoalelor

Liviu Dragnea a mai declarat sambata, la finalul Comitetului Executiv National, ca i s-a solicitat premierului Viorica Dancila sa emita o ordonanta de urgenta pentru anularea protocoalelor si a efectelor acestora.

"I s-a cerut doamnei Dancila ca Guvernul sa adopte rapid o OUG prin care sa anuleze protocoalele si efectele acestor protocoale. Noi avem deja un proiect de lege depus in Parlament, se pot inspira de acolo. Este in continuare foarte multa nemultumire generata de aceste protocoale", a declarat Liviu Dragnea.

Totodata, liderul PSD a spus ca in ceea ce priveste dosarele care au fost instrumentate avand la baza un protocol secret si ce s-ar putea intampla cu sentintele date in cazul acestor dosare, ca Guvernul trebuie sa vina cu o solutie, in termen rezonabil, "pentru ca oameni nevinovati sa nu execute pedepsele".

Dragnea a precizat insa ca nu stie daca propunerea poate fi amnistia, revizuire pedepselor sau alta varianta.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#protocol TVR DNA, #Dragnea protocol TVR DNA , #TVR
Comentarii