The Guardian, The New York Times, LensCulture si National Geographic in juriul de la Fotograful Anului in Romania

Comunicat de presa
Joi, 28 Iunie 2018, ora 14:02
11777 citiri
The Guardian, The New York Times, LensCulture si National Geographic in juriul de la Fotograful Anului in Romania

Pe 25 iunie, s-a lansat la Bucuresti Fotograful Anului in Romania, un concurs de fotografie cu premii de peste 20 de mii de euro, adresat tuturor creatorilor de fotografie romani.

Juriul competitiei reuneste in premiera in tara noastra pe unii dintre cei mai buni profesionisti ai imaginii din toata lumea - fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expozitii - cu experienta si in alte jurii in cadrul celor mai mari competitii din domeniu la nivel global.

Castigatorii concursului Fotograful Anului in Romania au oportunitatea de a interactiona cu membrii juriului, care ii vor ajuta sa inteleaga mai bine cum sa-si construiasca sau sa-si continue cariera in domeniu.

O parte din membrii juriului vor veni la Bucuresti pe 7 octombrie 2018, cu ocazia galei de premiere a concursului Fotograful Anului in Romania.

Presedintele juriului este fotograful Roger Tooth, medaliat si membru al Societatii Regale de Fotografie din Marea Britanie. Pana in 2016 a fost directorul departamentului foto de la The Guardian si The Observer.

"Sunt foarte incantat si onorat ca am fost invitat sa fiu presedinte al juriului pentru aceasta competitie de fotografie. Exista o multime de sectiuni la care sa va inscrieti, deci uitati-va atent la regulament si asigurati-va ca lucrarea voastra se potriveste bine categoriilor. Nu va faceti griji cu privire la numarul de imagini pe care le introduceti, sunt obisnuit sa vad multe imagini zi de zi. Deci mult noroc si spor la fotografiat!", a declarat Roger Tooth.

Fotograful Dean C.K. Cox a lucrat pentru numeroase publicatii prestigioase, printre care The Associated Press, Le Monde, Vogue Italia si The New York Times. Este editorialist, documentarist si fotograf multimedia. A avut numeroase expozitii personale, iar in prezent preda cursuri de fotografie la o universitate din Hong Kong, dupa ce in trecut a colaborat cu universitati din Suedia, Marea Britanie, Kazahstan si New York.

Alex Galmeanu este unul dintre cei mai cunoscuti fotografi romani, publicat de reviste din Romania si din strainatate. A avut expozitii personale in Franta, Islanda si Irlanda. Este manager si curator de expozitii si are in portofoliu numeroase proiecte fotografice.

"Acum mai bine de 26 de ani am avut norocul sa descopar aparatul de fotografiat, iar descoperirea asta m-a facut sa ma simt foarte privilegiat. Mi s-a oferit ocazia sa pot explora lumea in care traiesc, dar, poate mult mai important, sansa sa traiesc din propria mea pasiune. In toti anii acestia am invatat ca o cariera de fotograf se face cu foarte multa munca, dar si cu expunere. Fotografiile bune trebuie aratate, asa ca ii incurajez pe mai tinerii fotografi romani sa se inscrie la aceasta competitie. Dincolo de premii, participarea poate fi si o foarte buna rampa de lansare", spune Alex Galmeanu.

Jim Casper este Editor-in-Chief la LensCulture, o publicatie de specialitate care atrage peste 3 milioane de vizitatori lunar. Este curator de expozitii de arta si face parte din juriile celor mai mari competitii internationale de fotografie.

Ioana Moldovan este jurnalist si fotograf documentarist care a publicat reportaje in The New York Times, Al Jazeera English, LensCulture etc. Are numeroase premii internationale, este autoare de expozitii si albume foto.

Craig Allen este editor foto international la publicatia The New York Times si se ocupa de editiile print, precum si de prezenta online. In trecut a lucrat pentru Getty Images si AFP.

Anne Farrar este directorul foto al National Geographic Traveler SUA. In trecut, ca editor foto la The Dallas Morning News, a fost parte din echipa care a castigat premiul Pulitzer pentru dosarele despre uraganul Katrina.

Iurie Belegurschi este un renumit fotograf de peisaj, fondator al Iceland Photo Tours. A castigat competitii internationale de fotografie si imaginile lui au fost publicate de reviste din toata lumea.

Rui Palha e specializat in fotografie de strada si a fost inclus in mai multe topuri intre cei mai buni fotografi din lume in acest domeniu. A castigat premii internationale, a publicat albume si a avut numeroase expozitii personale.

Vaughn Wallace este in prezent Senior Photo Editor la National Geographic. A fost in juriu la concursuri cum ar fi World Press Photo, PDN Photo Annual sau Photolucida Critical Mass.

Peter Svoboda este Head Curator pentru www.1x.com si fotograf. Are o lista impresionanta de premii castigate, precum si expozitii in galerii importante din toata lumea. A fost publicat de National Geographic, The Guardian, The Telegraph etc.

Anca Cernoschi este preocupata de fotografia creativa. A primit numeroase premii si a expus in tara si in strainatate. Operele ei se afla in galerii din strainatate si in colectii private.

Gasiti toate detaliile despre conditii si inscriere pe site-ul nostru www.fotografulanului.ro.

Aplicatiile se pot depune in perioada 25 iunie - 10 septembrie 2018.

Concursul Fotograful Anului in Romania este organizat de Bucharest Photofest, cel mai mare festival international de fotografie din Bucuresti, impreuna cu Fotografia Romaneasca, una dintre cele mai numeroase comunitati online de fotografi din Romania si sustinut de Samsung Romania. #PoweredbySamsung

Partener principal: AQUA Carpatica

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Fotograful Anului Romania 2018, #concurs fotografie , #presa