Televiziunea Romana va putea cere intrarea in insolventa

Vineri, 04 Martie 2016, ora 11:14 3509 citiri
Foto: Ziare.com

Televiziunea Romana va putea solicita intrarea in insolventa, a declarat joi seara presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, precizand ca legea de functionare a televiziunii va fi modificata in procedura de urgenta.

Ciolos: Pana in iulie, Guvernul nu poate da bani TVR (Video)

"Vazand situatia de saptamana trecuta de la Parlament, in general nu stau sa astept foarte mult si nici nu am mari asteptari - nici de la Guvern, nici din alta parte - astazi pot sa va spun ca am avut o reuniune, eu personal, cu specialisti in insolventa, ca sa vad, dupa parerea mea, care este singura solutie fezabila in acest moment.

Ce trebuie sa faca Parlamentul, care este una din institutiile care trebuie sa actioneze, pentru a incerca o salvare si apoi o redresare a televiziunii, care insa trebuie sa fie acompaniata printr-o actiune a guvernului, a executivului in mod obligatoriu. Deci este un pachet de masuri care trebuiesc luate de urgenta", a declarat Calin Popescu Tariceanu, joi seara, la TVR.

Strigat disperat din TVR: Intra in blocaj in 5 zile

Seful Senatului a spus ca, pana luni, va pregati masuri legislative astfel incat procedura sa poata fi declansata.

"Si pot sa va spun mai mult - ca pana luni voi pregati pachetul de modificari legislative la legea de functionare a televiziunii, in asa fel incat aceasta procedura sa poata sa fie demarata - procedura de insolventa - care apara televiziunea de creditori intr-o anumita formula, cu urmatoarea mentiune - vreau sa fac o mica paranteza: legea insolventei poate sa duca pentru societatile comerciale inclusiv la faliment - ei bine, voi pune o prevedere explicita, potrivit careia Televiziunea Publica nu poate sa fie declarata in faliment, avand in vedere ca este o institutie de interes public", a precizat Tariceanu.

Potrivit acestuia, Guvernul a spus ca nu poate sa modifice aceasta lege organica de functionare a televiziunii si de aceea trebuie sa se recurga la aceasta formula rapida, in procedura de urgenta, de introducere a unor noi prevederi in baza carora televiziunea sa poata solicita intrarea in insolventa.

Tariceanu a explicat ca acest lucru presupune ca nu se opreste functionarea televiziunii, programele vor putea sa fie realizate mai departe, dand posibilitatea administratorului judiciar sa ia acele masuri de redresare economica a societatii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News