Stelian Tanase: Vreau sa fiu dat afara de la TVR. Face parte din portretul meu de intelectual

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 11:47 9205 citiri

Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, declara ca asteapta sa fie demis de PSD. Reactia vine dupa ce comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ marti raportul Societatii Romane de Televiziune pe 2014.

Stelian Tanase afirma, la RFI Romania, ca votul de marti din comisiile parlamentare asupra raportului TVR pe 2014 "era de asteptat. PNL-ul nu s-a prezentat si a si dat cateva declaratii lamuritoare, nu vreau eu sa comentez asta, iar PSD-ul a ramas singur in incinta cu doi udemeristi. Nu este nicio surpriza".

Stelian Tanase crede ca demiterea sefului TVR "este o fatalitate".

"Mandatul mediu al unui director si al unui Consiliu de Administratie este cam de un an si jumatate, anul si jumatate s-a facut (...). Imi spunea cineva de la varful PSD-ului ca incepe campania si incep sa se organizeze, preluarea televiziunii de catre PSD este absolut obligatorie.

Asa ca nu este nici o surpriza, este ca in 'Cronica unei morti anuntate', cronica unei destituiri anuntate. Nu este ceva nou si o tratam asa cum se cuvine, cu relativismul bucurestean stiut", sustine seful TVR.

Intrebat daca se asteapta sa fie demis, Stelian Tanase a raspuns: "Eu vreau sa fiu dat afara de catre PSD, este o glorie, ies cu steagul sus, nu? Asta mi se pare foarte bine si face parte din portretul meu de intelectual, de om care de 25 de ani duce niste campanii, niste batalii. Am fost implicat in foarte multe episoade din istoria contemporana a Romaniei, asa ca face parte din asta, se potriveste cu CV-ul meu foarte bine, sa fiu dat afara de PSD".

Primul pas in demiterea lui Stelian Tanase de la sefia TVR

Intrebat care ar fi principala sa realizare ca sef al TVR, Stelian Tanase a raspuns: "Cred ca este o schimbare de atitudine a postului, care nu mai face ghetele Guvernului si asta-i si nemultumeste pe cei de acolo, pe prim-ministru in principal. Avem cateva emisiuni in care libertatea realizatorului este totala, este atacat Ponta, Iohannis, Patriarhul, Opozitia, Puterea, in egala masura si asta imi face bine, ma face sa ma simt normal".

Citeste mai multe despre Stelian Tanase la RFI: Eu vreau sa fiu dat afara de catre PSD, ies cu steagul sus, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii