Stelian Tanase se alatura protestului de la TVR: Sunt primul patron care face greva din istorie

Joi, 29 Mai 2014, ora 19:59
2372 citiri
Stelian Tanase se alatura protestului de la TVR: Sunt primul patron care face greva din istorie

Stelian Tanase, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a declarat joi, ca si el este in greva japoneza, glumind ca este "primul patron care face greva din istorie" si precizand ca este partas la drama angajatilor TVR.

Incepand de marti, angajatii SRTV au intrat in greva japoneza, purtand banderole albe pe brate, in semn de protest fata de decizia Comitetului Director al TVR de reducere a timpului de lucru al salariatilor si a castigurilor acestora cu 20%.

De asemenea, miercuri si joi, angajati ai TVR s-au adunat in curtea institutiei, protestand fata de decizia luata de Comitetul Director, din care face parte si Stelian Tanase, directorul general interimar al Televiziunii Romane.

Pe de alta parte, Consiliul de Administratie al TVR, care este condus tot de Stelian Tanase, va discuta in sedinta de joia viitoare planul de reducere a timpului de lucru al salariatilor si a castigurilor lor.

"Si eu sunt in greva japoneza. Sunt primul patron care face greva din istorie, glumesc. Mi-am pus brasarda de brat, am vorbit cu ei, mi-am pus si eu una ca sa fiu ca ei. Si eu sunt nemultumit, si eu am probleme. Deci sunt si eu in greva japoneza. Nu e privilegiul sindicatului de a face greva", a declarat Stelian Tanase.

Intrebat de ce a intrat in greva japoneza, avand in vedere ca el conduce Comitetul Director al TVR, care a decis reducerea salariilor angajatilor, Stelian Tanase a raspuns: "Nu conduc niciun Comitet Director. Deocamdata suntem in discutii. Consiliul de Administratie abia joi va discuta lucrul asta".

Grup de lucru intern pentru salvarea TVR

"Daca nu vin cei din exterior sa ia masurile necesare pentru a salva televiziunea, atunci trebuie sa o facem noi, cred ca asta este logica situatiei. Este o situatie foarte dificila", a adaugat Stelian Tanase.

Tanase a mai spus ca in interiorul TVR a fost creat un grup de lucru care are scopul de a gasi solutii pentru reformarea televiziunii publice.

"S-a creat un grup de lucru, care incepe luni activitatea. Incepe sa lucreze in legatura cu acest calendar al reformarii TVR. Luni, la 14.00, este prima intalnire. [...] Nu are o lista inchisa, vor veni din Comitetul Director, din Consiliul de Administratie si pot sa si lipseasca. Este un grup informal. Consiliul de Administratie a votat ca se creeaza un grup de lucru care sa gaseasca solutii. A adoptat aceasta hotarare", a precizat Stelian Tanase.

Intrebat cat timp va mai purta banderola specifica grevei japoneze, Stelian Tanase a spus ca a purtat-o si joi si o va purta in aceasta faza de decizii.

"Cand vom avea o formula stabila de a restructura, cand vom avea proceduri, cand vom lua niste decizii care sa duca la o alta situatie in televiziune... Sigur ca am nemultumirile mele. Imi pun o esarfa la mana, sunt si eu in greva japoneza", a spus Tanase.

In legatura cu greva japoneza, Stelian Tanase a adaugat in finalul declaratiei sale: "Toti suntem partasi la aceeasi drama, nu numai unii impotriva altora, cum cred sindicatele, care totusi beneficiaza de foarte mari avantaje in raport cu alti angajati din mass-media. Este o diferenta de statut, de reglementari, care face televiziunea (TVR - n.red.) sa aiba o situatie speciala, care a dus-o la faliment de altfel".

Selectia de personal s-a lasat cu 619 concediati

In anul 2013, pe vremea cand la conducerea TVR se afla Claudiu Saftoiu, Televiziunea Romana a fost marcat de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati.

Intr-o conferinta de presa din 5 martie, Stelian Tanase, actualul director general interimar al TVR, a declarat ca numarul de angajati inainte de restructurarea care s-a facut anul trecut in Societatea Romana de Televiziune era de 3.149 (numar de posturi 3.236).

Stelian Tanase a mai spus ca, dupa restructurare, TVR a avut 2.535 de angajati (2.450 de posturi).

TVR avea la sfarsitul lui 2013 datorii fiscale de 510,8 milioane de lei, in timp ce datoriile comerciale erau de 161,3 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al institutiei pe anul trecut.

De asemenea, datoriile istorice ale Televiziunii Romane se ridicau la 787.866.013 lei la sfarsitul anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Stelian Tanase greva japoneze, #greva japoneza TVR, #restructurare TVR, #grup lucru TVR , #TVR
Comentarii