Stelian Tanase: Directorul TVR1 i-a facut reclama electorala lui Ponta la Viata Satului

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 22:03 4084 citiri

Stelian Tanase, presedintele SRTV, l-a acuzat, joi, pe directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, ca "i-a facut reclama" lui Victor Ponta in emisiunea "Viata satului" in timpul campaniei electorale.

Declaratiile au fost facute in contextul in care trei membri ai CA al SRTV, Andrei Muraru, Radu Carp si Romina Surugiu, au solicitat public, marti, demiterea lui Gabriel Gherghescu pentru ca a deturnat in scopuri electorale emisiunea "Viata satului", care este o emisiune informativa, relateaza Mediafax

Ponta, acuzat ca si-a facut publicitate electorala mascata la TVR

"Prin Comitetul Director si Consiliul de Administratie vom vedea daca e cazul sau nu sa luam masuri. Oricum a incalcat normele si aceasta obligatie de a fi echidistant in timpul campaniei (...)

Domnul Gherghescu putea sa-l cheme pe domnul Ponta. In privinta asta n-a incalcat legea, dar cu o conditie. In editia urmatoare sau in editia precedenta trebuia sa il invite si pe domnul Iohannis. Daca nu l-a chemat, a incalcat regula aceasta a echidistantei si neutralitatii", a declarat Stelian Tanase.

In plus, acesta a dezvaluit ca Gherghescu "n-a anuntat pe nimeni ca intentioneaza sa-l cheme pe domnul Ponta".

Gabriel Gherghescu s-a dezvinovatit spunand ca Victor Ponta a fost chemat in emisiune in calitate de premier, nu de candidat la presedintie.

"Asta e un tertip. Stim foarte bine de ce l-a chemat. Ca sa-i faca publicitate. Eu nu am nimic impotriva. Cred ca sa inviti un premier care spune care este politica lui agricola este foarte in regula. Dar, fiind in campanie, trebuie sa il chemi si pe celalalt, sa fii balansat, sa pastrezi echidistanta. Despre asta este vorba. Asta era obligatia lui, despre care el se face ca nu stie", a replicat Stelian Tanase.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii