Stelian Tanase, despre posibila demitere: Nu suntem chelneri sa fim chemati sa umplem un pahar de sprit

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 10:18
4015 citiri
Stelian Tanase, despre posibila demitere: Nu suntem chelneri sa fim chemati sa umplem un pahar de sprit
Foto: site TVR

Stelian Tanase, presedintele director general al TVR din iunie 2014, spune ca nu se considera o victima daca va fi demis din functie de Parlament si dezvaluie ca Gabriel Oprea l-a sunat in timpul scandalului de plagiat.

Saptamana trecuta, comisiile pentru cultura au respins prin vot raportul de activitate al TVR pe anul 2014, urmand ca in sedinta de miercuri a plenului reunit al celor doua camere sa se dea un vot decisiv, a anuntat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Daca raportul va fi din nou respins, Consiliul de Administratie al TVR va fi dizolvat automat, conform legii.

Procedura de urgenta pentru TVR in Parlament: Cand afla Stelian Tanase daca va fi demis

"A fost o perioada frumoasa, am avut multe de invatat. Nu sunt o victima. Un om serios nu are ce cauta in politica", a declarat luni seara Stelian Tanase, intr-o emisiune la TVR, postul pe care il conduce, informeaza reportervirtual.ro.

Intrebat de ce nu a participat la sedinta de saptamana trecuta a comisiilor reunite de cultura la care a fost respins raportul de activitate al conducerii TVR, Stelian Tanase a dat o replica foarte dura.

"In primul rand, comisia nu a fost convocata legal, cu 48 de ore inainte, asa cum spun regulamentele parlamentare. Cu o seara inainte, pe la orele 21.00 am fost sunat de un consilier de la comisie, care mi-a spus sa ma prezint a doua zi la orele 13.00. Nu asa se face o convocare la o astfel de sedinta. Este adevarat, dimineata, la ora 10.00, am primit o instiintare oficiala.

Deci cu 3 ore inainte. Nu m-am dus. Asa cum Parlamentul este o institutie oficiala, si TVR este o institutie care trebuie respectata. Noi nu suntem chelneri care sa fim chemati printr-un pocnet de degete ca sa umplem un pahar cu sprit. Reprezint o institutie care, repet, trebuie sa fie respectata asa cum toate institutiile vor sa fie respectate", a declarat acesta, citat de Evenimentul Zilei.

Gorghiu avertizeaza: Se prefigureaza o lovitura de forta ce vizeaza politizarea excesiva a TVR

Pe de alta parte, Stelian Tanase a dezvaluit ca a fost sunat de Gabriel Oprea in legatura cu plagiatul de care e acuzat.

"Generalul Oprea m-a sunat intr-o zi ca seara, la stiri, s-a dat un material cu plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. I-am spus ca nu exista televiziune de stat in Romania", a declarat Tanase, se arata pe site-ul TVR.

In schimb, acesta s-a aratat nemultumit ca premierul Victor Ponta da declaratii la televiziuni private, nu la TVR.

"Normal este ca atunci cand parlamentarii, guvernul, au ceva de spus, sa o faca la Televiziunea Publica. In alte tari premierului i se interzice sa apara la televiziuni private", a spus el.

In context, Stelian Tanase a sustinut ca guvernul trebuie sa majoreze taxa tv. "Guvernul Ponta este dator, pentru ca a semnat un memorandum ca se mareste taxa tv", a reamintit Stelian Tanase.

C.B.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#Stelian Tanase Oprea sunat plagiat, #Stelian Tanase demis TVR, #Stelian Tanase taxa TV , #TVR