Stelian Tanase cere sefilor din TVR sa identifice posturi ce pot fi desfiintate. Sindicatul protesteaza

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 20:47
1959 citiri
Stelian Tanase cere sefilor din TVR sa identifice posturi ce pot fi desfiintate. Sindicatul protesteaza
Foto: Libertatea

Stelian Tanase, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a declarat vineri, ca a cerut sefilor de departamente din TVR sa faca propuneri pentru desfiintarea unor posturi, actiune pe care SPUSTV, sindicatul reprezentativ din TVR, o considera "profund ilegala si imorala".

"Conducerea SRTv a demarat azi o actiune profund ilegala si imorala, care nu este fundamentata pe niciun criteriu managerial. Conducerea SRTv a cerut conducatorilor de structuri sa trimita propuneri pentru desfiintarea a cate 5 posturi din departamentele pe care le conduc", se spune intr-un comunicat de presa al Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Societatea Romana de Televiziune (SRTv).

Totodata, in acest comunicat care este semnat de presedinte SPUSTV, Dragos Bocanaciu, sindicatul le cere conducatorilor de departamente din TVR sa nu dea curs unei astfel de solicitari si sa nu incalce Codul Muncii, Legea Dialogului Social, Contractul Colectiv de Munca (CCM) in vigoare si celelalte reglementari ale legislatiei muncii.

"O astfel de initiativa a conducerii SRTv este contrara oricaror norme manageriale. Este absolut ilogic sa procedezi la desfiintari de posturi fara o analiza a impactului pe care il poate avea o astfel de masura, fara o organigrama si o grila de programe, aprobate de Consiliul de Administratie al SRTv. Aceasta solicitare a conducerii Televiziunii Romane nu este una fundamentata economic si managerial. In acelasi timp se legalizeaza abuzurile sefilor de structuri carora li se da din acest moment mana libera pentru a alege doar pe criterii de ei stiute, oamenii care pot fi disponibilizati", spune SPUSTV.

Totodata, SPUSTV le cere membrilor Consiliului de Administratie (CA) al TVR ca in sedinta din 31 iulie sa respinga orice propunere de acest fel venita din partea conducerii executive a Televiziunii Romane.

"In caz contrar ne rezervam dreptul de a proceda la toate formele de actiuni sindicale legale pentru a atrage atentia factorilor de decizie din Guvern si Parlament in ceea ce priveste modul complet deficitar in care este condusa SRTv", mai spune SPUSTV.

Stelian Tanase: Am cerut doar niste situatii

Contactat vineri, Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, a declarat ca el a cerut "doar niste situatii, cum orice director cere".

"Am cerut mai multor sefi de departamente sa identifice mai multe pozitii ale caror posturi ar putea fi desfiintate. De pilda, va dau un exemplu, daca avem 15 editori - cred ca la nivelul grilei care va scadea de la 80 si de programe, cat este astazi, la 55, putem sa renuntam din 15 editori la unu, doi, trei, nu stiu, fiecare poate sa propuna. Despre asta este vorba. Eu am cerut doar niste situatii, cum orice director cere (...) Vom vedea ce propune departamentul economic si ce propune departamentul de productie", a spus Stelian Tanase.

Tanase a mai spus ca disponibilizarile pot fi hotarate doar de Consiliul de Administratie al TVR. "Daca facem disponibilizari de 29 de locuri, asa cum ne permite legea, numai Consiliul de Administratie poate sa aprobe asa ceva. Eu nu pot sa dau afara pe nimeni", a spus Stelian Tanase.

El a precizat ca vineri dimineata a avut o intalnire cu ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, careia i-a expus situatia Televiziunii Romane. "O cunostea de altfel si incercam sa gasim solutii. I-am expus situatia dramatica a televiziunii, pe care o cunoastea de altfel, pentru ca nu este niciun secret, e publica", a spus Stelian Tanase.

Intrebat daca a fost conturata vreo solutie pentru salvarea TVR in cadrul acestei intalniri, Stelian Tanase a spus: "A fost o trecere in revista a situatiei pe mai multe paliere. A fost o discutie care a punctat toata situatia pe mai multe probleme, de la taxa, la publicitate, de la salarii. Multe probleme s-au discutat".

Situatia in TVR a fost in ultimele saptamani foarte tensionata, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director al institutiei, din care face parte si Stelian Tanase, de reducere a timpului de lucru al salariatilor si, implicit, a castigurilor lor salariale cu 20%.

Dupa aceasta decizie, salariati ai TVR au intrat in greva japoneza, purtand banderole albe pe brate, si au protestat in mod repetat in curtea Televiziunii Romane din Bucuresti, dar si in studiourile teritoriale ale televiziunii.

Pe 25 iunie, insa, Consiliul de Administratie al TVR, din componenta caruia face parte si Stelian Tanase, a respins planul de reducere a timpului de lucru al salariatilor de la 8 la 6 ore si a castigurilor lor salariale cu 20%, dupa cum au declarat la momentul respectiv, surse din Televiziunea Romana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#concedieri TVR Stelian Tanase, #disponibilizari TVR , #TVR
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ar fi timpul ca domnul acela de la TVR