Sotia lui Petre Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 16:38
6892 citiri
Sotia lui Petre Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA
Foto: Arhiva

Silvia Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA pentru emisiunile "Acces Direct" si "Dan Diaconescu Direct" din 27 si 28 septembrie, in care s-a spus ca l-a parasit pe sotul ei, Petre Roman, si ca a plecat de acasa impreuna cu copilul cuplului, aceste informatii neadevarate afectandu-i imaginea.

Silvia Roman (Silvia Chifiriuc inainte de casatoria cu Petre Roman) a sesizat, prin intermediul unui cabinet de avocatura, Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cerand sanctionarea postului Antena 1, pentru emisiunea "Acces Direct" din 27 septembrie, si a televiziunii OTV, pentru programul "Dan Diaconescu Direct" din 28 septembrie, anunta Mediafax.

In mod concret, emisiunea "Acces Direct" reclamata a avut titlul "Sotia lui Roman a fugit? Silvia Chifiriuc ar fi plecat cu baietelul" si a fost moderata de Simona Gherghe. Potrivit sesizarii transmise CNA, in emisiune s-au facut afirmatii precum: "Toamna se numara despartirile la casele mari", "Se vorbeste despre o posibila depresie a Silviei Roman", "Fara nicio o explicatie, Silvia Chifiriuc l-ar fi luat pe micutul Petrus si dusa a fost", "Nimeni nu stie care sunt motivele si unde a plecat cantareata".

"Singura dovada a fost facuta de Antena 1 in modalitatea: Petre Roman nu a vrut sa comenteze aceasta stire", potrivit sesizarii trimise CNA de casa de avocatura care o reprezinta pe Silvia Roman.

"Toate aceste afirmatii incalca grav dreptul la reputatie si onoare, aducand asupra doamnei Silvia Roman oprobriul public si o imagine falsa asupra personalitatii proprii si calitatilor sale de mama si sotie. Este evident ca publicul ramane cu impresia ca doamna Roman ar putea fi vinovata de infractiunea de parasire a domiciliului conjugal. In acelasi timp, este usor de retinut ca doamna Roman este o persoana depresiva, care poate pune in pericol viata copilului sau, care nu isi stapaneste comportamentul si este capabila sa fuga de acasa parasindu-si sotul", se arata in sesizare, precizandu-se, totodata, ca "prejudiciul de imagine a fost produs in mod ireversibil".

Pe de alta parte, emisiunea "Dan Diaconescu Direct" reclamata a avut titlul "Silvia Chifiriuc a dat bir cu fugitii?", fiind realizata de Dan Diaconescu si Gabriel Badiu. Conform sesizarii, pe parcursul emisiunii au fost repetate fraze precum: "Silvia Chifiriuc a plecat de acasa", "L-a parasit pe Petre", "A luat si copilul cu ea".

Totodata, Silvia Roman spune in sesizarea transmisa CNA ca Antena 1 si OTV au refuzat sa-i transmita copii ale emisiunilor reclamate, fapt pentru care un drept la replica a fost "imposibil de exercitat".

CNA va analiza sesizarea Silviei Roman intr-una din sedintele viitoare. Sesizarea s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului, care a fost insa suspendata din cauza lipsei de cvorum.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Silvia Roman parasit Petre, #Silvia Roman reclamatie CNA , #stiri media