Site-ul Antenei 3 e acuzat ca isi foloseste cititorii sa faca bani, fara stirea lor

Autor: PLAYTECH
Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 14:33
7707 citiri
Site-ul Antenei 3 e acuzat ca isi foloseste cititorii sa faca bani, fara stirea lor

Daca ai vizitat site-ul Antena 3 si calculatorul ti-a luat-o razna, inseamna ca ai ajuns sa minezi criptomonede pentru detinatori, scriu cei de la Playtech.

Minatul de criptomonede nu mai e de mult timp o notiune abstracta. Nici macar minatul de monede virtuale pe seama altora nu mai e ceva neintalnit. Deja o multime de site-uri au fost prinse cu mata in sac pentru ca au astfel de practici, iar la un moment dat, chiar si vestitul Pirate Bay te-a folosit fara sa stii. Tocmai de asta au aparut chiar si extensii de browser care te protejeaza de astfel de practici, care nu fac decat sa-ti consume resursele.

Cam asta s-a intamplat pe live.antena3.ro, adica sectiunea live a site-ului Antena 3. Un utilizator de pe reddit a remarcat pentru prima data asta, probabil in timp ce vizita in sectiunea respectiva. Intre toate scripturile de pe site, aveai de-a face si cu coinhive.min.js, care nu face altceva decat sa aduca monede virtuale celui care a instalat scriptul si un procesor in full load vizitatorilor site-ului. Scriptul nu a fost instalat pe intregul site.

Antena3 sustine ca a fost hackerit siteul dar ca au rezolvat, utilizatorii spun ca problema persista

UPDATE 12:17 - Antena 3 se apara intr-un comunicat si sustine ca site-ul a fost atacat de hackeri. Mai mult, reprezentantii trustului media spun ca problema a fost rezolvata in timpul noptii, la scurt timp dupa ce am aflat de existenta ei.

Prezentam scuzele noastre utilizatorilor paginii de LIVE pentru inconvenientele create si asiguram pe toti ca nu a existat nici intentie si nici vreo eroare de exploatare din partea Antena3 sau a persoanelor asociate direct cu Antena3.

"A fost un atac al unor hackeri, care au reusit sa injecteze un script in pagina de LIVE a site-ului antena3.ro. Imediat ce am fost alertati am eliminat problema, azi-noapte (n.r. 11 ianuarie) in jurul orei 02:00. Sunt lucruri care se intampla in online, important este sa le depistezi si sa le contracarezi", a declarat Augustin Roman, Director Digital Antena TV Group.

UPDATE 14:30 - In schimb, pe retelele de socializare utilizatorii spun ca problema inca persista.

Vezi cum a functionat schema prin care s-au facut bani pe seama utilizatorilor

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#minat, #criptomonede, #Antena 3 , #Antena 3
Comentarii