Seful TVR, greu de validat - Sedinta din Parlament a inceput cu o pauza

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 12:07 2554 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul comun al Parlamentului in care urmeaza validarea presedintelui director general al TVR a inceput, miercuri, fara cvorum, in urma discutiilor dintre presedintii de sedinta si reprezentantii comisiilor de cultura stabilindu-se o pauza de consultari de 15 minute.

Sedinta plenului reunit a fost deschisa de catre presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, desi in sala erau, la momentul inceperii plenului, doar 147 de parlamentari, cvorumul de lucru fiind de 272 de deputati si senatori.

TVR, noua conducere - Dezbateri despre legionarii buni si cei rai la votul din Parlament

Dupa ce presedintele Comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin, a citit hotararea privind alegerea de catre membrii CA al TVR a lui George Orbean pentru functia de director general al TVR, presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, a chemat liderii de grup la consultari, la prezidiu.

Senatorul UNPR Serban Mihailescu a cerut, in plen, ca sedinta sa continue fara primul punct care priveste alegerea directorului TVR, el adaugand: "Nu e cvorum pentru ca nu stiti cum sa votati".

Valeriu Zgonea a anuntat o pauza de consultari de 15 minute. El a precizat ca trebuie luata o decizie privind soarta TVR, pentru ca mandatul actualului director general interimar a expirat.

PNL a facut apel la PSD sa asigure cvorumul la sedinta de miercuri.

"Atragem atentia PSD asupra consecintelor grave pe care le-ar avea o astfel de decizie de boicot, bazata doar pe considerentul ca persoana propusa pentru functia de presedinte-director general al TVR provine din partea Guvernului, si nu din partea PSD. Mentinerea aceleiasi atitudini iresponsabile din partea PSD, alimentata de orgoliul politic de a face numiri predeterminate, este de natura a sabota cu intentie un proces firesc de solutionare a unei situatii dramatice", au avertizat liberalii, printr-un comunicat de presa.

"In momentul de fata, mandatul interimar al fostului director al televiziunii publice a expirat, iar activitatea TVR risca sa intre intr-un blocaj total atat in privinta platii salariilor angajatilor, a facturilor, ori a altor operatiuni financiare urgente care reclama semnatura conducatorului institutiei. Pentru aceste motive, facem apel la parlamentarii PSD si ai celorlalte formatiuni politice parlamentare sa trateze cu deplina responsabilitate sedinta de astazi a Parlamentului, punand in prim plan interesul legitim al functionarii institutiei televiziunii publice", se mai arata in comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News