Seful ANOFM, suparat pe jurnalistii de la Realitatea TV

Sambata, 28 August 2010, ora 16:35
2298 citiri
Seful ANOFM, suparat pe jurnalistii de la Realitatea TV
Foto: Arhiva

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea a Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian (foto), pare suparat pe jurnalisti. Contactat de unul dintre ei pentru explicatii privind completarea formularelor privind drepturile de autor, Bian i-a reprosat acestuia ca, de fapt, cauta nod in papura unei reglementari legale simple.

Mai precis, un jurnalist de la Realitatea.net i-a cerut, telefonic, lui Silviu Bian sa ii spuna daca stie care stie salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale pe anul in curs, valoare ce trebuie completata de orice cetatean in formularul prin care isi face cunoscute autoritatilor drepturile de autor castigate.

Directorul ANOFM a precizat mai intai ca toate datele necesare se gasesc in Monitorul Oficial.

"Toata lumea trebuie sa cunoasca legea. Da' cine trebuie sa cunoasca legea? Dumneata sau eu, fiecare isi face treaba in orice tara civilizata esti obligat sa citesti, sa te informezi. Pe langa asta, specialistii nostri, cand vine omul cu declaratia, stau si consiliaza. Nu trebuie sa se gandeasca nimeni cat e salariul, ii indruma cum sa completeze aceasta declaratie. Daca nu stiu sa o completeze, pot sa solicite informatii", a declarat Bian.

Intrebat de ce oamenii ar trebui sa-i spuna practic statului care este valoarea unei sume stabilita chiar de autoritati, Bian a oferit un raspuns sec: "Asa o considerat legiuitorul. Declaratia asta e facuta de specialisti, de economisti si de juristi cu experienta multa. Asa au considerat ei, ca sa aiba omul un termen de referinta. Nu ai inteles ca asta e facuta de specialisti? Dumneavoastra nu aveti decat sa faceti o propunere, pentru ca sunteti cetatean cu drepturi depline in Romania, faceti o adresa, o recomandare si noi facem analiza, tot prin specialisti si probabil aveti dreptate".

Directorul ANOFM s-a aratat iritat si de insinuarile jurnalistului cum ca el nu ar cunoaste de fapt cat este salariul mediu brut. "Bineinteles ca stiu, dar nu trebuie sa-l memorez, ca am atata instructie sa intru pe internet, sa-l gasesc, sa-l caut in Monitorul Oficial, nu sa-l memorez. Da' poti intra pe internet si il gasiti. De ce ma intrebati pe mine, eu nu sunt obligat sa fiu consilierul dumneavoastra. Si ce daca conduc o institutie. Ba da' destepti sunteti ma. Voi jurnalistii sunteti cei mai destepti. Daca eu conduc o institutie, trebuie sa iau o baza de date? Sigur ca stiu, dumneavoastra ce vreti.... e in jur de 18 milioane, 1.800 si ceva, 1.836 parca. Intrebarea ma deranjeaza. Pentru ca sunteti foarte destepti cei de la presa toti."

Mai mult, Silviu Bian i-a acuzat pe cei de la Realitatea TV ca invita in emisiuni "toti prostii din Romania", care habar nu au despre ce vorbesc si "strica lumea la cap".

"Toata ziua ii chemati pe toti agaricii acolo la emisiuni, ii tineti pe toti prostii din Romania ca sa incurcati oamenii. Ii stricati de cap, pentru ca vorbiti cu oameni care habar n-au despre ce vorbesc. Asta e realitatea, ca esti de la Realitatea, din trustul ala esti... toata ziua stau tot felul de necalificati si bat din gura si ii strica de oameni de cap...", i-a mai spus Bian jurnalistului de la Realitatea TV.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Silviu Bian ANOFM, #jurnalisti Realitatea, #formulare drepturi autor, #salariu mediu brut Romania , #presa