Sefa TVR va fi audiata, astazi, in Parlament

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 08:19 7457 citiri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, va fi prezenta miercuri, dupa pranz, la audierea din Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

Gradea a fost chemata de mai multe ori sa discute cu membrii Comisiei despre neregulile constatate anul acesta de Curtea de Conturi, in urma auditului efectuat la institutia pe care o conduce, insa nu a dat curs invitatiei.

Intr-un raspuns transmis luni presedintelui Comisiei, Gigel Stirbu, sefa TVR a spus: "Va aduc la cunostinta ca voi fi prezenta la lucrarile Comisiei impreuna cu doamna Liliana Poteca, director al Departamentului Economic, si cu doamna Roxana Ionescu, director al Departamentului Juridic din TVR".

In raportul efectuat de Curtea de Conturi la Televiziunea Romana au fost consemnate cinci abateri privind contracte de drepturi de autor pentru artisti, modificarea sursei de finantare pentru Cerbul de Aur si organigrama.

La finalul lunii februarie, Gigel Stirbu a solicitat Curtii de Conturi a Romaniei un audit public extern pe 2018 la Societatea Romana de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut si remunerarea unora dintre colaboratori si invitatii permanenti ai televiziunii publice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News