Sefa TVR sustine ca amanarea difuzarii interviului cu Ciolos nu inseamna cenzura

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 16:40
3552 citiri
Sefa TVR sustine ca amanarea difuzarii interviului cu Ciolos nu inseamna cenzura
Foto: Arhiva Ziare.com

Irina Radu, presedintele-director general al TVR, a declarat luni ca amanarea difuzarii interviului cu premierul Dacian Ciolos nu a fost un act de cenzura, pentru ca difuzarea inregistrarii nu a fost interzisa, ci amanata.

Radu a venit cu aceasta explicatie dupa ce a fost audiata in Parlament. Sefa TVR a fost chemata sa lamureasca situatia, in urma unor acuzatii ale liberalului Gigel Stirbu, potrivit carora televiziunea publica este condusa de PSD, si de aceea inregistrarea ar fi fost "interzisa".

Sefa TVR, chemata in Parlament sa explice de ce Ciolos a fost refuzat, iar Ponta difuzat desi era candidat

Insa Irina Radu sustine ca interviul cu Ciolos a fost doar amanat. Acesta ar fi trebuit difuzat duminica, la emisiunea "Viata satului".

"Cenzura nu asta inseamna. Cenzura inseamna sa interzici sa apara ceva, nu sa planifici la o alta data difuzarea sau sa dai dintr-un interviu 10 minute si 30 taiate, aia era cenzura. Asa, s-a vorbit despre o alta planificare si nu intelegem de ce trebuie sa intrebe lumea cand dam, de ce dam, de ce nu dam. Asta mie, ca om si ca jurnalist, imi creeaza suspiciuni", a spus Irina Radu.

Referitor la discutia cu Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, si alti membri ai Comisiei, care au participat la audiere, Irina Radu a spus ca a fost una "constructiva", pentru ca a avut ocazia sa explice amanarea.

"Am intrebat daca in cele 15 luni, fara cateva zile, s-a plans cineva legat de echilibrul meu, de felul in care am tratat eu partidele sau persoanele din politica si nu vad de ce ar fi acum suspiciuni dintr-odata", a spus presedintele-director general al TVR.

Irina Radu a adaugat ca este necesara modificarea legislatiei privind tratamentul politicienilor in campania electorala.

"Pe de alta parte, ca plus, cred ca ne-am dat cu totii seama, si domnii parlamentari si noi, ca trebuie schimbata legislatia privind tratamentul personalitatilor in campania electorala. Si cred ca este un plus. Din punctul meu de vedere, ar trebui facute precizari mult mai clare, pentru ca aceasta situatie a domnului Ciolos este fara precedent - nu candideaza, dar se afla pe afise, in spoturi, si tot ce am zis in comunicat", a mai spus presedintele TVR.

Referitor la acuzatia adusa de Gigel Stirbu potrivit careia prin "interzicerea" inregistrarii TVR isi confirma statutul de televiziune de casa a PSD, Irina Radu a declarat ca "acest lucru este hotarat de public".

Cu privire la participarea la o emisiune "Viata satului", in 2014, a fostului premier Victor Ponta, care era si candidat la presedintie, Irina Radu a spus ca nu trebuie sa fie repetate aceleasi probleme si ca presedintele TVR din acea vreme a declarat ca parerea lui este ca televiziunea publica a luat o decizie buna.

Precizam ca televiziunea publica a anuntat, duminica, amanarea difuzarii interviului acordat de prim-ministrul Dacian Ciolos emisiunii "Viata satului". TVR a invocat perioada de campanie electorala si faptul ca demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice, si anume PNL.

Guvernul nu a comentat oficial decizia editoriala a TVR, dar surse oficiale au explicat pentru News.ro ca echipa premierului a fost anuntata abia sambata seara despre aceasta, in conditiile in care emisiunea a fost inregistrata miercuri si anuntata de TVR ca va fi difuzata duminica.

Sursele citate au precizat, la randul lor, ca in emisiune au fost discutate strict probleme din domeniul agricol. Aceleasi surse au aratat ca propunerea TVR de a difuza aceasta emisiune pe un spatiu electoral va fi refuzata categoric.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sefa TVR interviu Ciolos, #Irina Radu interviu Ciolos, #interviu Ciolos TVR , #TVR