Sefa TVR refuza sa se duca in Parlament la audieri. Deputatii ii vor cere demisia

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 10:53 4982 citiri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Doina Gradea, presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune, a refuzat invitatia la audiere trimisa de Comisia pentru Cultura din Camera, iar seful acesteia a transmis ca, daca nu se va prezenta la urmatoarea data cand a fost convocata, multi dintre deputati ii vor cere demisia.

Audierea Doinei Gradea cu privire la scrisoarea adresata Comisiei de catre organizatii locale ale jurnalistilor era programata pentru miercuri, la ora 13:00.

Presedintele SRTv a anuntat membrii Comisiei, in dupa-amiaza zilei de marti, ca nu va participa la audiere, invitandu-i pe acestia "la o inaugurare", dupa cum a explicat pentru News.ro deputatul Gigel Stirbu, presedintele comisiei.

"I-am trimis o alta adresa, am convocat-o pentru data de 4 decembrie. Daca nici atunci nu vine, multi dintre membrii comisiei ii vor cere demisia", a mai declarat Stirbu.

Doina Gradea a fost invitata, pe 25 octombrie, la audiere in Comisia pentru Cultura din Camera Deputatilor, in urma primirii scrisorii deschise semnate de mai multe organizatii nonguvernamentale si asociatii profesionale referitoare la situatia ingrijoratoare in care se afla Televiziunea Romana.

In scrisoare, organizatiile - intre care ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent si Freedom House Romania - cereau demiterea urgenta a Doinei Gradea, invocand mai multe cazuri de cenzura si intimidare in televiziunea publica.

Cel mai recent, presedintele-director general al SRTv a fost prezent in luna mai la o audiere in Comisia pentru Cultura din Camera, pentru a da explicatii despre inregistrarile prezentate de jurnalistul Dragos Patraru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News