Sefa CNA, despre o eventuala retinere: Ma astept la orice

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 13:35
9234 citiri
Sefa CNA, despre o eventuala retinere: Ma astept la orice
Foto: RealitateaTv

Presedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat miercuri, la intrarea in sediul DNA, ca nu putea sa dea sanctiuni fara votul a minimum sase membri din Consiliu si ca nu avea de ce sa intocmeasca adrese false, dar ca se asteapta la orice in dosarul in care este acuzata de abuz, inclusiv sa fie retinuta.

Laura Georgescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.00, fiind citata sa se prezinte in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in cazul sesizarilor falsificate care au stat la baza sanctionarii cu amenda a 11 posturi de televiziune.

Presedinta Consiliului National al Audiovizualului a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca ea nu avea cum sa influenteze votul colegilor din CNA si ca pentru a se da sanctiuni unui post de televiziune exista o intreaga procedura, pe care ea nu avea cum sa o execute de una singura.

Laura Georgescu a explicat ca, in astfel de situatii, se intrunesc opt membri ai CNA, analizeaza sesizarea in cazul unui anume post, se vizioneaza imagini, dupa care, cu votul a minimum sase membri, se ia o eventuala decizie de sanctionare. Sefa CNA a adaugat ca fara votul a cel putin sase membri, nu se poate da nicio sanctiune, chiar daca exista culpa.

Georgescu a mai aratat ca din cei peste doua milioane de euro stabiliti drept prejudiciu in dosar, pentru care i s-a pus sechestru pe bunuri, peste un milion de euro l-ar reprezenta daune cerute de fostul ei coleg Radu Moraru.

"Nu aveam de ce sa pun pe cineva sa faca sesizari cu date de identificare false, atat timp cat legea imi oferea posibilitatea sa ma autosesizez. In procesul de sanctionare, presa este parte integranta din sedinta in care se verifica sesizarile", a mai spus Laura Georgescu.

DNA descopera noi si noi infractiuni comise de sefa CNA: Sechestru pe conturi si bunuri

Intrebata daca a fost chemata la DNA pentru a da noi declaratii in acest caz, Laura Georgescu a spus: "Mai intai trebuie sa ies". Ea a precizat ca se asteapta la masuri ale procurorilor anticoruptie impotriva sa.

In acelasi dosar a fost audiat miercuri si Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat PSD, aflat in arest la domiciliu, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, in care a fost trimis in judecata alaturi de mai multe persoane, a plecat de la DNA dupa aproximativ doua ore, fara a face declaratii.

Surse judiciare au declarat ca Viorel Hrebenciuc a fost citat sa se prezinte pentru a da declaratii in dosarul in care este cercetat alaturi de sefa CNA, Laura Georgescu, de fostului primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si de Narcisa Iorga, fost membru CNA, in legatura cu interventii pentru licenta Giga TV.

Noi acuzatii grave la adresa sefei CNA: A intocmit acte false pentru a amenda posturi TV

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, luni, ca in dosarul privind fapte savarsite in legatura cu decizii ale Consiliului National al Audiovizualului, procurorii au extins urmarirea penala fata de Laura Corina Georgescu, presedinta CNA, aceasta fiind cercetata pentru abuz in serviciu (cinci acte materiale) si instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata (cinci acte materiale).

Anchetatorii au dispus luarea masurilor asiguratorii asupra bunurilor imobile si mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, apartinand Laurei Georgescu, pana la limita de 2.296.200 de lei, "suma reprezentand valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit pana in acest moment drept parte civila", a precizat DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Laura Georgescu retinere, #Laura Georgescu CNA DNA , #CNA