Scandal la SRTv: Evaluarea managerilor din TVR e in faza critica; am fost amenintat

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 19:22
2751 citiri
Scandal la SRTv: Evaluarea managerilor din TVR e in faza critica; am fost amenintat

Adrian Bucur, jurnalist si membru al Consiliului de Administratie al postului public, spune ca evaluarea managerilor din TVR, organizata in aceasta perioada, a intrat intr-o faza critica, iar asupra sa, in calitatea de membru in comisii de evaluare a directorilor televiziunii publice, s-au facut presiuni.

Adrian Bucur le-a transmis colegilor sai din Societatea Romana de Televiziune (SRTv) o scrisoare deschisa, in care spune ca li se adreseaza "in calitate de membru al CA din SRTv si de evaluator al performantelor managerilor televiziunii publice, intr-un moment in care TVR trece printr-o criza profunda, din punct de vedere al situatiei financiare, dar si al audientelor inregistrate, iar solutiile pe care le avem pentru a ne indeplini misiunea publica sunt tot mai putine".

Victoria fostilor angajati TVR: Au castigat procesele cu postul public si trebuie reangajati

Adrian Bucur face totodata parte din comisiile de evaluare a managerilor din TVR.

"Mi-am asumat rolul de evaluator din dorinta, enuntata inca de la preluarea mandatului de membru al Consiliului de Administratie, de a contribui la redresarea si recredibilizarea institutiei, recent trecuta printr-un proces esuat de restructurare.

Evaluarea a inceput cu notarea rapoartelor de activitate, insa de ieri (joi - n.red.), procesul a intrat intr-o faza critica, managerii cu cele mai importante functii prezentandu-si raportul in fata comisiilor", spune Adrian Bucur.

Presiunile managerilor

De asemenea, Adrian Bucur spune ca asupra sa au fost facute presiuni, in scopul revenirii asupra notelor pe care acesta le-a dat in urma evaluarii unor manageri din TVR.

"Inca din prima zi de interviuri, au fost facute presiuni asupra mea cu scopul de a reveni asupra notelor pe care am considerat de cuviinta sa le acord unor manageri care, nu doar in opinia mea, nu au performat, ba chiar au adus televiziunea publica intr-o situatie mai proasta decat era acum doi ani.

Am fost amenintat, direct de catre unii manageri, dar si de catre oameni influenti a caror probitate morala este indoielnica, nume care apar in stenograme DNA sau in procese de incompatibilitate cu ANI, cu apostrofari gen: 'Te lichidam, avem ok-ul de sus', 'Suntem cu ochii pe tine', 'Esti pe muchie' etc.", spune Adrian Bucur.

El nu precizeaza care sunt persoanele care au facut presiuni asupra sa si care l-ar fi amenintat.

Stelian Tanase ii scrie lui Iohannis si ii cere sa salveze TVR: Va rog sa nu ajunga la presa

Pe de alta parte, in scrisoarea deschisa, Adrian Bucur spune ca, "fix cu o zi inainte de interviuri", a aflat cu stupoare ca este cercetat disciplinar, in calitatea sa de salariat in cadrul Directiei Stiri, unde prezinta Telejurnalul zilnic.

Directia Stiri este condusa de Claudiu Lucaci, insa Adrian Bucur nu a precizat cine a declansat cercetarea disciplinara in cazul sau si in ce context este cercetat disciplinar.

Consiliul de Administratie (CA) al SRTv, din care face parte si Adrian Bucur, a decis in luna noiembrie sa demareze procedurile pentru evaluarea personalului de management si a personalului de executie din Televiziunea Romana.

Intr-o prima etapa este evaluat managementul si middle managementul din TVR, iar intr-o a doua etapa va fi evaluat personalul de executie din Televiziunea Romana.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#amenintari TVR, #amenintari manageri TVR , #TVR